Les Films de Cannes: Conferință & proiecții de filme „România. 30 de ani mai târziu”

Pe 17 octombrie, începând cu ora 18:30, la Cinemateca Union va avea loc evenimentul România. 30 ani mai târziu, ce dă startul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Evenimentul va cuprinde proiecțiile filmelor „De Crăciun ne-am luat rația de libertate”, regizat de Cornel Mihalache și „Videograme dintr-o revoluție”, de Andrei Ujică și Harun Farocki. Proiecțiile vor fi urmate, de la ora 20:30, de discuția România. 30 de ani mai târziu. Pe lângă regizorii celor două filme, vor participa la discuție dramaturgul Matei Vișniec, arhitectul Dorin Ștefan și Octavian Ursu – cetățeanul german de origine română recent ales primar în orașul german Görlitz.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Freedom House Romania, în contextul programului “Learning from Our Past to Build the Future”, susținut de Europa Liberă, și cu participarea Reprezentanței Ambasadei SUA în România.

Intrarea la proiecțiile din cadrul secțiunii, dar și la discuție este liberă în limita locurilor disponibile, prioritate având rezervările făcute în prealabil pe site-ul kompostor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Clujul, tot mai aproape de a scăpa de restricții. Rata incidenței COVID-19, în continuă scădere

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca se află într-o continuă scădere, conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Dacă rata...

Cazul bărbatului decedat la Pitești. Medic șef: Moartea a fost violentă

Moartea a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată a decesului a fost asfixia mecanică.

Barna nu exclude o nouă candidatură la prezidențialele din 2024

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, sâmbătă seară, că nu exclude o candiatură la alegerile prezidenţiale din 2024, acest fiind ”un scenariu real” pe care-l...