Les Films de Cannes: Conferință & proiecții de filme „România. 30 de ani mai târziu”

Data:

Pe 17 octombrie, începând cu ora 18:30, la Cinemateca Union va avea loc evenimentul România. 30 ani mai târziu, ce dă startul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Evenimentul va cuprinde proiecțiile filmelor „De Crăciun ne-am luat rația de libertate”, regizat de Cornel Mihalache și „Videograme dintr-o revoluție”, de Andrei Ujică și Harun Farocki. Proiecțiile vor fi urmate, de la ora 20:30, de discuția România. 30 de ani mai târziu. Pe lângă regizorii celor două filme, vor participa la discuție dramaturgul Matei Vișniec, arhitectul Dorin Ștefan și Octavian Ursu – cetățeanul german de origine română recent ales primar în orașul german Görlitz.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Freedom House Romania, în contextul programului “Learning from Our Past to Build the Future”, susținut de Europa Liberă, și cu participarea Reprezentanței Ambasadei SUA în România.

Intrarea la proiecțiile din cadrul secțiunii, dar și la discuție este liberă în limita locurilor disponibile, prioritate având rezervările făcute în prealabil pe site-ul kompostor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: