Liber la vânătoarea de urși. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege propus de fostul ministru Tanczos Barna | The Epoch Times

Data:

spot_img

Liber la vânătoarea de urși după ce Camera Deputaților a adoptat luni proiectul de lege propus de fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna.


Deputaţii au adoptat luni, în regim de urgenţă, un controversat proiect de lege al fostului ministru al Mediului, Tanczos Barna, care dă liber la vânătoarea de urşi.


Proiectul a fost pus pe repede înainte după tragedia de pe Jepii Mici, unde o fată de 19 ani a fost ucisă de un urs, şi a fost adoptat cu 214 voturi pentru, 7 împotrivă, şi 23 de abţineri.


Liber la vănătoarea de urși


Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 407/2006, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2021 şi va da drumul la „recoltarea” pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional, şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional.


Citește și Sesiune extraordinară a Camerei Deputaților. Pe ordinea de zi, un proiect cu măsuri pentru gestionarea populației de urși


ONG-iştii acuză că acest proiect nu are de-a face însă cu prevenţia şi nu va rezolva problema atacurilor urşilor, ci dă liber la vânătoarea de trofee.

Practic, activiştii de mediu arată că se vor vâna urşii de trofeu, din păduri, acei urşi care se hrănesc singuri şi evită interacţiunea cu omul, nu cei care pun probleme.


Din partea UDMR a luat cuvântul liderul deputaţilor, Csoma Botond, care a susţinut proiectul, afirmând însă că acesta nu este o soluţie magică şi că trebuie pus accentul şi pe educaţia publicului, ca oamenii să ştie cum să se poarte la întâlnirea cu urşii.

Următorul a luat cuvântul deputatul Gheorghe Nacov, reprezentant al minorităţilor, el fiind vicepreşedinte al unei asociaţii de vânătoare. El a susţinut că vânătoarea va ajuta populaţia de urşi…

Citește continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: The Epoch Times)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related