Liberalii, la cîțite

Data:

Politica fără penali e ca nunta fără lăutari și Cîțu fără Rareș Bogdan – la țambal: pe lângă drum, pe lângă gard, să facem o democrație de pomină să fie.

După cum se prezintă lucrurile, pare că oastea lui Cîțu a ocupat deja PNL. Cîțu se comportă ca președinte de facto al PNL și stăpân al țării – căreia i s-a adresat din biroul său oval anunțându-i pe “dragii români” câte minuni a făcut pentru ei: ”am luptat din greu și am reușit o creștere economică, românii pot avea încredere în mine”. Dragii români i-au răspuns imediat într-un sondaj unde 70% cred că nu merită să fie premier și nici președinte al PNL.

Dar Cîțu a văzut mereu (încă din tinerețe) partea plină a paharelor:” în 2024 vom câștiga toate alegerile”. La păcănele. Să nu se întâmple ca după guvernarea CDR când PNȚCD a dispărut, iar PNL și PD s-au ales cu 7%. Asta nu l-a împiedicat pe Cîțu să convoace BPN și să-i dea “portofelul” (cum i-a zis Ciolacu) amicului Dan Vâlceanu – ignorându-l pe Orban care s-a trezit înconjurat de cîțitari. Căzut la pământ cu zeci de lovituri de cîțit în spate, Orban a considerat “riscantă” numirea lui Vâlceanu.

”Au numit unul crescut la sânul PSD și al contractelor cu statul” a constatat Raluca Prună făcând aluzie la firmele mamei Vâlceanu unde fiul era director. Cu asemenea pregătire noul ministru de finanțe habar n-avea cât era inflația și crede că ”fără scumpiri nu crește economia”. Întra-adevăr, e singura cale în absența investițiilor și a competenței. O înregistrare de la Apa Regio Gorj confirmă că umflarea facturilor crește economia ca din apă: ”bagă-le, mă, 10 metri cubi, că nu se cunoaște”. Iohannis l-a acceptat imediat pe Vâlceanu deși Orban declarase că președintele ar trebui să fie mai preocupat de soarta PNL care a ajuns “ciuca miștourilor pe internet”. Furibunzi, cîțitarii au dat un comunicat tăios unde l-au excomunicat pe Orban fiindcă “susține linșajul mediatic“ al premierului.

Sigur, Orban nu e vreo lumină, are aroganțele și orbirile lui, dar Cîțu îl întrece cu mult. Orban sare masa, Cîțu sare casa. Orban și-a depus candidatura la șefia PNL înconjurat de susținători de rând, iar Cîțu a fost condus de sopranele și de tenorii partidului. Cîțu cu soliștii, Orban cu coriștii. Altă diferență a fost semnalată chiar de Orban: ”susținem valorile românești, biserica, familia, satul, cultura națională și respingem curentele neo-marxiste, progresiste”. Adică Orban are sex, Cîțu are gen. Cîțu e cu muzica rock, Orban cântă romanțe (mândra mea de altă dată). După ce s-a aflat (la momentul oportun) că “viitorul României” (cum îi zice Boc lui Cîțu) are un trecut dubios (condamnare pentru beție, țepuirea unei bănci, studii neisprăvite) și o ascensiune ciudată asigurată (ca de obicei) de serviciile speciale care furnizează statului șefi defecți, Cîțu a fost întrebat dacă s-a drogat.

“E o întrebare tâmpită” a răspuns Cîțu nervos uitând că nu există întrebări tâmpite, ci numai răspunsuri idioate. Ei, a zis Ghinea, “nu poți să-l aperi pe Cîțu dar nu poți nici să-l ataci”. Dacă vrei, poți. Uite, chiar Ghinea l-a acuzat că împarte banii la primari “cu pixul lui Dragnea” ca să fie votat iar Rareș Bogdan i-a apărat păcatele tinereții și minciunile maturității:”și eu acum 25 de ani mă băteam pe plajă“. Păi asta face și acuma. Cîțu ține însă la onoarea sa de fariseu profesionist: ”susțin în continuare sloganul fără penali”. Căci politica fără penali e ca nunta fără lăutari și Cîțu fără Rareș Bogdan – la țambal: pe lângă drum, pe lângă gard, să facem o democrație de pomină să fie. ”După 25 septembrie altfel se vor lua deciziile în PNL” a avertizat Cîțu. Păzea! Urmează noaptea cîțitelor lungi.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...