Libertatea: Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din București / SRI face verificări

Data:

Două plicuri suspecte au fost descoperite, în urmă cu puțin timp, la Ambasada Ucrainei din România, anunță, marți, 6 decembrie, Poliția Capitalei, scrie Libertatea. La fața locului au ajuns polițiștii și echiapje pirotehnice.

Săptămâna trecută, o explozie a avut loc la ambasada Ucrainei din Madrid, iar un angajat care se ocupa de corespondență a fost rănit. Ministerul ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko anunța atunci că mai multe ambasade și consulate ucrainene din străinătate au primit „pachete sângeroase”.

Citește și: SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Alarma a fost dată azi în jurul orei 11:00, iar zona este securizată în aceste momente de polițiști. „Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect”, a transmis Poliția Capitalei în această dimineață.

La fața locului au ajuns și echipele pirotehnice. „Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora.

În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, a precizat și Serviciul Romând de Informații.

Continuarea în Libertatea.ro.

Sursa foto: Ambasada Ucrainei la București

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related