duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterLibertatea presei, motiv de îngrijorare în Parlamentul European

Libertatea presei, motiv de îngrijorare în Parlamentul European

Noi îngrijorări încep să apară la nivel european cu privire la libertatea presei și la situația jurnaliștilor care se confruntă cu violența, hărțuirea și cu presiuni de tot felul. Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European a condamnat în cadrul unei rezoluții adoptate joi, 29 octombrie, încercările guvernelor unor state membre ale UE de a reduce la tăcere presa critică și independentă.

O atenție deosebită a fost acordată problemelor financiare pe care le întâmpină presa, care ar trebui să se susțină pe modele financiare de natură să îi asigure independența. Dar nu aceasta este cea mai mare provocare în domeniul libertății presei.

Nu s-au uitat, de aceea, cazurile lui Ján Kuciak și a logodnicei sale, precum și al jurnalistei Daphne Caruana Galizia, uciși în timpul investigațiilor jurnalistice pe care le derulau. În acest context, Parlamentul European insistă pe ideea obligației de a investiga în continuare aceste atacuri la libertatea presei în genere, dar și suprimarea fizică a unor jurnaliști care își îndeplineau, pur și simplu, menirea. Și au plătit cu viața pentru asta. Totuși, rezoluția accentuează faptul că femeile jurnalist sunt mai vulnerabile și susține că lor ar trebui să li se ofere o protecție suplimentară.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE