Liberty Galați, principalul furnizor de rulouri laminate la cald pentru unitățile din Belgia, Luxemburg și Italia

Data:

Combinatul siderurgic Liberty Galați va fuziona cu unitățile Liberty Liège-Dudelange (Belgia și Luxemburg) și Liberty Magona (Piombino, Italia), în cadrului unui mai amplu plan de restructurare a afacerilor la nivelul GFG Alliance și al Liberty Steel Group. În urma acestui proces, combinatul de Galați va deveni principalul furnizor de rulouri laminate la cald pentru unitățile din Belgia, Luxemburg și Italia, ceea ce va asigura creșterea producției de la Galați, dar și securizarea cu materii prime a unităților din aval.

La nivel european, GFG Alliance (GFG) și Comitetul de Restructurare și Transformare (RTC) al Liberty Steel Group au demarat un proces de restructurare a afacerilor din siderurgie, axat pe concetrarea afacerilor în jurul ”nucleului dur” al celor mai puternice și profitabile unități pe care le deține – combinatul siderurgic de la Galați și combinatul siderurgic de la Ostrava (Cehia), în paralel fiind analizate variantele de restructurare sau chiar scoatere la vânzare a unităților neprofitabile. În cadrul acestui proces, GFG Alliance a anunțat că dezvoltă planuri de fuzionare a afacerilor sale europene din aval – Liberty Liège-Dudelange (Belgia și Luxemburg) și Liberty Magona (Italia), în cadrul Liberty Galați, pentru a optimiza integrarea operațională între cele trei fabrici.

„În cadrul restructurării, Liberty Galați, cea mai mare fabrică de oțel integrată din România, va deveni furnizorul principal de rulouri laminate la cald pentru unitățile din aval, asigurând o aprovizionare sigură și durabilă cu materii prime. De asemenea, legăturile mai strânse cu afacerile din aval vor permite Liberty Galați să o ofere o gamă mai largă de produse de înaltă calitate bazei sale de clienți deja existente în Europa Centrală și de Sud-Est”, precizează reprezentanții GFG Alliance.

Citește articolul complet în viața-liberă.ro

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...