Liceele cu cele mai mici medii de admitere din Iași. Profesor: “Evaluarea Națională nu reprezintă o evaluare reală” | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

În liceele cu cele mai mici medii de admitere din Iași s-a intrat cu medii sub 5. În județ sunt 1800 de copii care nu au mai terminat clasa a VIII-a.

În contextul repartiției la liceu, după ce a prezentat ultimele medii de intrare la cele mai cunoscute colegii din Iași, Ziarul de Iași a analizat și situația de la instituțiile din ,,zona industrială”, cu medii sub 5.

Astfel, printre liceele cu cele mai mici medii de admitere din Iași se numără Liceul Tehnologic Vlădeni, ultima medie înregistrată fiind 2,55 la specializarea ,,Electronică Automatizări”; Liceul Tehnologic ,,Petru Rareș” din Târgu Frumos cu 3,02 la ,,Mecanică”; Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași, cu media 2,95 la Specializarea ,,Mecanică” și 4,55 la ,,Estetica și Igiena Corpului Omenesc”. Apoi, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida” cu 4,70 la ,,Mecanică” și Colegiul Tehnic ,,Ioan C. Ștefănescu” cu 4,87 la ,,Turism și Alimentație”.  De asemenea, și în ceea ce privește filiera teoretică există medii de intrare sub 5,00. Liceul Teoretic ,,Bogdan Vodă” din Hălăucești a înregistrat 3,22 ultima medie la Filologie și 3,72 la Științe ale Naturii. Iar lista nu se încheie aici.

Citește și: Cu 4 voturi la 1, procurorii din CSM au fost de acord cu rezultatul pseudo-concursului pentru inspectorii judiciari

Din 5003 de elevi cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 4941 de elevi, reprezentând 98,76 %.

Întrebându-se cine e de vină și unde situăm elevii cu medii departe de minimul cerut, dar totuși admiși la liceu, jurnaliștii de la Ziarul de Iași au apelat la Mihaela Popa, profesoară de matematică la Colegiul ,,Vasile Alecsandri” din Iași și fost secretar de stat în Ministerul Educației. ,,Dacă au intrat la licee din zona industrială, care este problema? Sunt profesori de la SNSPA sau miniștri care ne conduc și care au terminat licee în zona industrială”, a declarat aceasta.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related