Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Data:

spot_img

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au ales să îşi petreacă săptămâna dedicată excursiilor cu clasa în România, ajutându-i pe cei în nevoie, în loc să aleagă destinaţii de vis, în locuri turistice cunoscute.

13 elevi ai gimnaziului Melanchthon de Blesewic din Olanda au făcut voluntariat în Oradea şi împrejurimi, preparând hrana pentru sărmani, spriinind bolnavii şi jucându-se cu copiii orfani.

O vacanță caritabilă

Excursia a avut loc în perioada 18-25 aprilie, după cum arată un comunicat transmis joi de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, care a sprijinit grupul de voluntari pe tot parcursul şederii aici.

„Activitatea a fost o continuare a unui program lansat anul trecut, în care studenţii fac voluntariat în localităţi aparţinând Diecezei Oradea pentru a ajuta familiile, persoanele şi instituţiile sprijinite de Asociaţia Caritas Catolica Oradea.

Fondul financiar pentru călătorii şi activităţi a fost colectat de elevi înşişi pe parcursul unui an şcolar, la diverse târguri de caritate şi evenimente şcolare”, se explică în comunicat.

Citește și: De ce a lăsat un șofer român de tir munca în Europa pașnică pentru a-i ajuta pe ucrainenii din zona de război

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor

Cei 13 elevi au fost însoţiţi de profesorii Karin Vermeulen, Jan de Jong şi Bernard Hoving şi au făcut de toate, în ritm intens.

Între altele, au pregătit cu mâinile lor 100 de sanvişuri pe care le-au distribuit apoi la azilul ce adăposteşte persoane fără adăpost în Oradea, au vizitat Casa Domnul Isus Copil din Săcueni, unde au jucat fotbal, frisbee şi badminton în echipe mixte cu orfanii.

De asemenea, au ajutat la pregătitul mesei, au distribuit pachete cu alimente durabile în zonele sărace ale satului Sălacea, au dus pachete cu dulciuri şi echipamente copiilor din familii defavorizate din Episcopia Bihor şi Telechiu, dar şi altor beneficiari aflaţi în grija Caritas, au grădinărit la Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta din Oradea, au vizitat bolnavi.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Asociația Caritas Eparhial Oradea)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Paradă de motociclete inedită. Zeci de motocicliste în fuste au ambalat motoarele în Miercurea – Ciuc

Paradă de motociclete inedită. Zeci de femei au participat,...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...