Liceu din Iași abandonat hoţilor: parchet şi calorifere furate din clase, scule sustrase, maşini vandalizate, paznici bătuţi

Data:

Lupte între hoţi şi paznici ca în Vestul Sălbatic pe şantierul unei şcoli dezafectate din municipiul Iaşi, sub privirile Poliţiei. Hoţii provin din familii rome care locuiesc în zona Manta Roşie, pe lângă fostul Dedeman, iar clădirea şcolară face parte din Grupul Şcolar “Dumitru Mangeron” (fostul Liceu CUG), situat pe bulevardul Poitiers nr. 41. Hoţii s-au alimentat toată iarna cu lemne de foc din parchetul din clasele elevilor, dar şi cu calorifere din fontă pe care le vindeau la fier vechi.

S-a ajuns ca paznicii firmei care efectuează modernizarea şcolii să se bată efectiv, la propriu, cu hoţii, însă cel mai adesea fără succes. Culmea, pare că poliţiştii ţin cu hoţii. “Ei cu ce să se încălzească?”, i-a întrebat poliţistul de caz pe reprezentanţii firmei.

Hoţii au fost identificaţi, însă nu sunt traşi la răspundere. Jurnaliştii Ziarul de Iaşi au fost ieri la faţa locului, pentru a vedea cu ochii lor detaliile celor relatate.

Citește și: Înalta Curte a sesizat CCR privind modificările la Codurile penale. Sunt contestate pragul la abuzul în serviciu și interceptările SRI din dosarele penale

Hoţii nu se mulţumesc cu ce li se dă

Jurnaliştii Ziarul de Iaşi au fost puşi în temă de către unul dintre paznicii şantierului, unul care a luat o bătaie bunicică de la indivizii respectivi.

Acesta lucrează la firma de construcţii Inbit, care a contractat lucrările de modernizare a corpului de clădiri ale Liceului Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, unitate şcolară din care face parte acum Grupul „Mangeron” (fostul Liceu CUG), grup situat în apropiere de fostul Siraj, pe bulevardul Poitiers.

Firma constructoare a început de curând să scoată lucruri vechi din clădiri, parte din lemn, dar şi alte materiale.

De asemenea, muncitorii au adus utilaje de lucru, scule şi unelte de lucru foarte multe din ele scumpe.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda, voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda, voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...