Liceul „Postelnicu Elena” din ținutul autonom ISJ Argeș: Binomul toxic

Data:

Atunci când cineva constată o abatere de la normă sau un abuz într-o instituție școlară și dorește să găsească o rezolvare la acestea, poate scrie o petiție sau un memoriu la minister sau la prefectură, așa cum a procedat și colega noastră Ionela Birea.

Aceasta a sesizat în scris despre cazurile de bullying din liceul Stâlpeni și despre comportamentul suburban și inadecvat pentru un cadru didactic al directoarei aceluiași liceu. Însă inevitabil, spun absolut invitabil și sfidător totodată, toate aceste sesizări ajung, așa cum au ajuns sesizările de mai sus, la Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

„Urmare a memoriului înregistrat la unitatea noastră cu numărul 602 din 16.05.2022 prin care ne aduceți la cunoștință că … a fost demarată o anchetă de către inspectorii școlari…” transmite Prefectura Argeș. Adică memoriul a ajuns la ISJ Argeș. „Vă informăm că … memoriul dumneavoastră înregistrat cu numărul 1131/M/2022 a fost transmis la ISJ Argeș …” transmite și onor Ministerul Educației.

Citește și: Ce sunt armele nucleare tactice, cu care ne amenință Rusia? Ar trebui să ne îngrijorăm?

Probabil că dacă cineva face sesizare la ONU, la NATO, la CEDO sau la Parlamentul European privind situația anormală dintr-o instituție școlară din județ, este foarte posibil ca toate acestea să ajungă, inevitabil, în curtea ISJ Argeș.

Faptul că inspectoratul școlar este instituția în care se întorc spre soluționare toate sesizările ce vizează învățământul dintr-un județ, îi dă acestuia control total și putere absolută, întărită și prin deciziile și influențele politice.

Spun asta pentru că orice modificare a structurii politice guvernamentale produce automat și modificări la nivelul instituțiilor publice locale unde conducerea este realizată prin numiri și nu prin concurs.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni.

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Restaurarea unui simbol: Casa Roset-Catargiu din Iași | Ziarul de Iași

Restaurarea unui simbol: Casa Roset-Catargiu din Iași. Institutul Național...

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală

Repercusiunile pandemiei asupra natalității în județul Iași | Ziarul de Iași

Repercusiunile pandemiei asupra natalității în județul Iași sunt tot...