Licitații de 65 de milioane de euro pentru uniforme. Sindicatul Europol: „materialele folosite sunt unele de cea mai slabă calitate” | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Licitații de 65 de milioane de euro pentru uniforme. Sindicatul Europol: „materialele folosite sunt unele de cea mai slabă calitate”.

Sindicatul Europol a reclamat, vineri, 16 august, că uniformele livrate în ultima perioadă sunt „sub orice critică”, iar poliția se pregăteşte să semneze alte „trei contracte mamut”.

IGPR transmite că produsele s-au încadrat în specificaţiile din contract, iar, dacă apar neconformităţi, articolele sunt schimbate fără costuri suplimentare pentru poliţişti, transmit site-ul sindicatului și agenția News.ro.

Citește și: Care sunt obiectivele de politică externă ale Kamalei Harris, dacă va ajunge președinta SUA

Noua uniformă aduce un plus de imagine, dar calitatea materialelor folosite este îndoielnică

„Au trecut cei doi ani în care, conform termenelor prevăzute de lege, acordul cadru privind achiziţionarea uniformei Poliţiei Române era valabil (…) Ce s-a schimbat în bine? Tehnic, aproape toată uniforma.

Avem un echipament nou, alte culori, altă croială, alt aspect. E de bine? Da şi nu. Considerăm că noua uniformă aduce un plus de imagine, conferă o altă utilitate, aparent tactică, tuturor celor care o îmbrăcă… şi cam atât”, afirmă sindicaliștii.

Citește și: Gimnasta Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei TAS

Ei acuză că „materialele folosite care sunt unele de cea mai slabă calitate”, „modul de croire este deplorabil”, iar „produsul finit arată bine doar în ambalajul în care este livrat”.

Urmează licitații de aproximativ 65 milioane de euro

Sindicaliștii vorbesc despre pantaloni care se rup în zonele de tensiune, tricouri de pe care se dezlipesc accesoriile, geci şi bluze din care ies aţele: „În plus, a părut faptul că IGP-ul a uitat că are poliţişti, atât femei, cât şi bărbaţi, înalţi.

Nu mică ne-a fost mirarea să vedem colegi în stradă cu pantaloni la nivelul gleznei sau bluze ale căror mâneci lăsau, din start, ceasul la vedere sau abia intrau în pantaloni”.

Potrivit acestora, urmează „trei licitaţii mamut în valoare de 324.249.060 de lei, echivalentul a aproximativ 64,85 milioane euro, pentru asigurarea uniformei cadrelor IGPR. în perioada 2025-2027”.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...