Lider PSD din Iași, proprietarul a patru apartamente în Dubai | ReporterIS

Data:

spot_img

Florin Boca, vicepreședintele PSD Iași, deține patru apartamente în Dubai.


Declarația de avere depusă, luna trecută, de Monica Ioana Boca, șefă de serviciu în Primăria Municipiului Iași, indică faptul că soțul ei, Florin Adrian Boca, vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Iași, este proprietarul a patru apartamente în Dubai, oraș din Emiratele Arabe Unite.


Bunurile au fost cumpărate în 2022 (imobile cu suprafețele de 37 și 38 mp) și 2023 (100 și 37 mp) și sunt deținute 100% de către Florin Boca. Au fost achitate integral.

Citește și Magistrații, vameșii și politicienii, cei mai mari iubitori de diamante


Despre sursa fondurilor destinate acestor achiziții, Boca a spus pentru REPORTER că au provenit din apartamentele vândute, anterior, în Iași.


„Dacă vă uitați pe o declarație de avere din 2012, o să vedeți că erau foarte multe apartamente. Dacă faceți comparația cu o declarație de avere actuală, veți vedea că acele apartamente au fost vândute. Asta e sursa banilor pentru apartamentele din Dubai”, a precizat dezvoltatorul.


La rubrica destinată proprietăților imobiliare, cea mai recentă declarație de avere a Monicăi Ioana Boca mai indică un apartament de 29 mp cumpărat în 2022, o casă de locuit de 561 mp, ambele în Municipiul Iași, și un teren de 2.414 mp la Miroslava.

Chirii de 200.000 de lei

13 apartamente care figurau în anii trecuți în document au dispărut treptat. Pe declarațiile de avere depuse anterior este menționată, anual, înstrăinarea a câte 2-3 apartamente.

Începând cu 2021, Florin Boca se declară angajat, cu un salariu modest (48.000 de lei pe ultimul an), la firma sa Areal Investment Construct. Firma are un singur angajat și profituri pe ultimii ani de 188.000 lei (2021), 351.000 de lei (2022), 172.499 lei (2023), la cifre de afaceri de 400.000–500.000 de lei anual.

Soția sa, Monica Ioana Boca, are venituri de 118.000 de lei de la Primărie. Veniturile familiei sunt completate cu aproape 200.000 de lei pe care Boca îi declară ca provenind din chirii, posibil de la apartamentele din Dubai.


Citește continuarea în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ReporterIS)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...