Liderii de business din România reuniți în cadrul organizației Romanian Business Leaders atrag atenția asupra consecințelor unei eventuale deraieri de la Uniunea Europeană și NATO, în cazul în care candidatul pro-european nu va câștiga alegerile.
Aceste consecințe se vor simți la nivelul fiecărui cetățean printr-un cost mai mare al vieții, inflație în creștere, pierderea puterii de cumpărare. Pentru mediul de afaceri șocul se va traduce prin retragerea investitorilor, distrugerea companiilor românești, faliment și disponibilizări de personal, avertizează organizația.
Romanian Business Leaders face un apel către PSD, PNL, USR, UDMR și toate celelalte formațiuni politice să susțină fără echivoc candidatul pro-european în mod public și prin îndemnuri clare către susținătorii lor. “Avem nevoie de unitate asumată ferm pentru a proteja ce am câștigat cu greu în ultimii 35 de ani, pentru a ne continua proiectele de țară, de business și pentru mai multă prosperitate individuală”, a transmis organizația.
Citește și: Cine sunt viitorii senatori din partidul lui Șoșoacă
Comunicatul integral al Romanian Business Leaders:
„Susținem ferm candidatul pro-european la alegerile prezidențiale!
De 1 decembrie, de ziua României, românii au ales prin vot să menținem calea pro-europeană și să trimită în Parlamentul României majoritar partide care susțin fără echivoc valori democratice și europene, chiar dacă au ideologii politice diferite.
Actuala clasă politică se află acum în fața unui test major cu repercusiuni asupra viitorului fiecărui cetățean din România. Este clar că avem o societate fragmentată politic, care a sancționat prin vot partidele tradiționale, dar care este unită de dorința de a rămâne în clubul țărilor democratice, europene care se bucură de libertăți și de bunăstare economică.
Facem un apel ferm și asumat către PSD, PNL, USR, UDMR și toate celelalte formațiuni politice să susțină fără echivoc candidatul pro-european în mod public și prin îndemnuri clare către susținătorii lor. Avem nevoie de unitate asumată ferm pentru a proteja ce am câștigat cu greu în ultimii 35 de ani, pentru a ne continua proiectele de țară, de business și pentru mai multă prosperitate individuală.
Varianta unei Românii reprezentată la cel mai înalt nivel de un președinte cu viziuni pro-Ruse și promotor al unui model economic demn de secolul trecut, izolaționist, va avea consecințe imediate prin scăderea abruptă a pieței de capital, prin scăderea ratingului de țară și creșterea dobânzilor cu care România se împrumută.
Presupusa neutralitate a României este o himeră. Umbrela de securitate oferită de apartenența României la NATO a făcut țara noastră atractivă pentru investitorii străini, a adus bani și locuri de muncă în România, a creat premise pentru ca firmele românești să se dezvolte, să atace piețe internaționale și să atragă capital în țară.
România deraiată de la Uniunea Europeană și de la NATO se va simți la nivelul fiecărui cetățean printr-un cost mai mare al vieții, inflație în creștere, pierderea puterii de cumpărare. Pentru mediul de afaceri șocul se va traduce prin retragerea investitorilor, distrugerea companiilor românești, faliment și disponibilizări de personal.
Noi, antreprenorii din Romania, ne dorim bunăstare pentru România și cetățenii ei. E un moment crucial și ne așteptăm ca partidele politice a căror programe de guvernare se bazează pe apartenența României la UE și NATO să arate maturitate și să acționeze efectiv pentru a susține calea europeana a României!
România trebuie să rămână angrenată activ în menținerea progresului economic și social. Romanian Business Leaders susține cu fermitate menținerea parcursului pro-european și pro-atlantic, singurul care ne-a adus prosperitate și pace!”
Despre Romanian Business Leaders
Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație imparțială, apolitică. RBL este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru dezvoltarea unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Acestea sunt inițiate și dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 500 de membri ai comunității RBL din București și cele 6 filiale locale.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa imagine: Romanian Business Leaders / Facebook)