Angel Tîlvăr, propus de PSD pentru funcția de ministru al Apărării

Data:

Consiliul Național al PSD a decis luni, cu unanimitate de voturi, să-l propună pentru funcția de ministru al Apărării pe Angel Tîlvăr.

Angel Tîlvăr este în prezent senator PSD și președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Parlamentar din 2004, deputat și senator, Angel Tîlvăr este de profesie profesor de limba engleză. În politică a fost promovat de organizația PSD Vrancea, condusă la vremea respectivă de Marian Oprișan. De menționat ar fi că tatăl lui Angel Tîlvăr a fost șef al Contrainformațiilor din Vrancea pe vremea comunismului și a murit în 2017.

Citește și: PSD îl va propune pe fiul șefului Securității din Vrancea ca ministru al Apărării (Surse)

În CV-ul său publicat pe pagina Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr a terminat Facultatea de limbi străine. Este de profesie profesor de engleză dar și-a continuat studiile la Colegiul Naţional de Apărare – post universitar, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” dar și la Institutul Diplomatic Român.

A fost profesor în perioada 1985-2004 și ales senator de Vrancea în 2004. Și-a continuat activitatea parlamentară, fiind ales deputat în 2008. După expirarea mandatului este ales senator de Vrancea la alegerile parlamentare din 2020.

Citește și: Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă online pentru mâncare o uriașă rețea de trafic

În octombrie 2020, Angel Tîlvăr (după ce la susținut pe Marcel Ciolacu pentru șefia PSD) a fost numit președinte interimar al PSD Vrancea. Inițial, Marian Oprișan fusese destituit prin votul conducerii centrale a PSD după ce a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean.

Potrivit declarației de avere depusă pe site-ul Senatului nu deține nicio casă sau teren, are în schimb două mașini un Hyundai Santa Fe, un Ford Fusion și o șalupă Laguna. Are în conturi și depozite bancare suma de 110.000 lei și un depozit în valuta- 35.379 euro. În ceea ce privește veniturile Angel Tîlvăr a câștigat în 2021 potrivit declarației de avere 141.636 ron. (Hotnews.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...