miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterLiderul clanului interlop Corduneanu s-a infectat cu noul coronavirus la închisoare

Liderul clanului interlop Corduneanu s-a infectat cu noul coronavirus la închisoare

Instanţa care a decis ca liderul Cordunenilor să iasă, mai devreme, din închisoare a ajuns la concluzia că intelropul ieşean „prezintă motivaţie pentru schimbare profesională”.

Închis la începutul acestui an după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare, Costel Corduneanu a fost eliberat de un complet de la Tribunalul Mureş, la mijlocul lunii trecute.

În faţa instanţei, liderul Cordunenilor a fost apărat de doi avocaţi. Unul dintre ei le-a spus judecătorilor că Penitenciarul Târgu Mureş, unde era închis Corduneanu, este supraaglomerat cu peste 37% din capacitate, dar şi că, în cele 7 luni cât Corduneanu a stat în penitenciar, a fost plimbat prin şapte penitenciare, fiind ţinut departe de familie.

În timpul pledoariei, avocaţii au mai invocat că interlopul are un pacemaker montat pe inimă şi, în timpul detenţiei, a ajuns de mai multe ori la urgenţe din cauza problemelor cardiace.

„Solicită să se aibă în vedere şi faptul că persoana condamnată are studii superioare, a participat la două olimpiade şi a fost medaliat la una dintre ele, are trei copii minori şi un al patrulea care nu este minor, beneficiază de susţinerea familiei, a fost ofiţer în armată câtă vreme a fost sportiv în comunism şi are toate şansele de reintegrare socială.

Oricum, prin prisma parcurgerii acestui timp, cât ne raportăm la fapte din 1996 şi 2008, să susţinem astăzi că mai trebuie ţinut o lună pentru a fi educat, este profund exagerat şi în totală disonanţă cu ceea ce se percepe din normele Codului penal în materia liberării condiţionate”, a precizat avocatul lui Corduneanu.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE