Liderul PPE: România și Bulgaria trebuie să devină state membre ale spațiului Schengen 

Data:

Într-o vizită efectuată la Sofia, președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a transmis că Bulgaria și România trebuie să devină state membre ale spațiului Schengen. Liderul PPE a subliniat că Bulgaria, Croația și România îndeplinesc deja condițiile pentru aderare la spațiul Schengen și încă așteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul Uniunii Europene.

„Sunt sigur că, cu un guvern PPE la Sofia, vom recăpăta și controlul asupra frontierelor externe, asupra problemelor legate de migrație, așa cum era înainte. Bulgaria, Croația și România îndeplinesc condițiile necesare pentru a adera la spațiul Schengen și încă așteaptă ca decizia de aderare să fie adoptată în cadrul Consiliului.

Citește și: Delegația Parlamentului European care a fost în România: „Am transmis recunoștința noastră”

Locul lor este în spațiul Schengen. Aveți sprijinul deplin al PPE”, a transmis Manfred Weber, aflat în vizită la partidul GERB din Sofia, înaintea viitoarelor alegeri parlamentare din Bulgaria, care vor avea loc în 2 octombrie. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related