Liderul suprem al Iranului, mutat într-o locație sigură după eliminarea liderului Hezbollah de către Israel | Aktual24

Data:

spot_img

Liderul suprem al Iranului a fost mutat, în condiții de securitate sporită, într-o locație sigură după eliminarea liderului Hezbollah de către Israel.

Doi oficiali regionali au declarat pentru Reuters că liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a fost transferat într-o locație sigură din interiorul țării, cu măsuri de securitate sporite în vigoare.

Aceștia au declarat agenției de știri că Iranul a fost în contact permanent cu Hezbollah, gruparea militantă libaneză, pentru a determina următorul pas după ce Israelul a anunțat că l-a ucis pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-un atac asupra sudului Beirutului, vineri.

Citește și: Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Iranul a fost aliatul Hezbollah de la înființarea grupării armate libaneze în 1982. Khamenei, fost președinte al Iranului, este șeful statului și comandant al corpului Gardienilor Revoluției, ffind considerat sursă de emulație religioasă în cadrul sistemului iranian de guvernare clericală șiită.

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării armate islamiste libaneze, Hassan Nasrallah, într-un atac efectuat vineri asupra sediului organizației din suburbiile aflate în sudul capitalei Beirut.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related