sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziPoliticăLiiceanu, revoltat de comportamentul lui Iohannis: Dacă ajuns în fruntea ţării, nu...

Liiceanu, revoltat de comportamentul lui Iohannis: Dacă ajuns în fruntea ţării, nu poţi renunţa la viaţa şi interesele tale, stai naibii acasă

Scriitorul şi filosoful Gabriel Liiceanu l-a criticat în termeni duri miercuri, la Europa FM, pe preşedintele Klaus Iohannis.

Liiceanu a declarat că în textele recente lansate în spaţiul public de personalităţi publice, de artişti, jurnalişti privitoare la contextul politic actual, au fost folosiţi termeni duri la adresa şefului statului, precum ”trădător” sau ”ticălos”. La rândul său, scriitorul susţine că demersurile liderului de la Palatul Cotroceni denotă “un cinism uriaş sau un egoism uriaş”.

“Ce s-a întâmplat cu noi recent este îngrozitor de dureros, pentru că nu merităm. După ce am trăit 45 de ani de atomizare totală a societăţii în care nimănui nu îi mai păsa decât de el însuşi, trebuia să supravieţuiască. Convieţuirea noastră era bazată pe delaţiune, pe minciună, pe a gândi un lucru şi a spune altul, ne-au făcut pulbere, moral vorbind. Şi atunci, mulţi dintre noi care am realizat lucrul ăsta, dar nu foarte mulţi, că merităm să ne redresăm ca popor după aventura sinistră a comunismului”, a declarat filozoful.

Întrebat cum îl mai priveşte pe preşedintele Iohannis în conjunctura politică actuală, Gabriel Liiceanu a replicat:

“În general, în ultima vreme, cuvintele care au apărut în legătură cu el sunt teribile. Am citit texte, unele scrise de personalităţi publice, de artişti, jurnalişti care folosesc cuvinte precum ‘trădător’, ‘ticălos’ etc. Este un personaj care ridică întrebări acute în jurul lui. Ce l-a făcut să se poarte aşa? Ce l-a făcut să ne promită un lucru? Ce ne-a făcut să îl alegem cu speranţa că prin el România va intra pe alt drum, să ne pomenim exact în punctul de care voiserăm să ne despărţim: Ponta, USL. Şi în loc de asta ne-am pomenit exact în locul ăsta, după ce spui vreme de ani de zile, ‘niciodată, câtă vreme eu… PSD-ul nu va mai fi…’ şi pe urmă..”

Articol care poate fi citit integral pe THE EPOCHTIMES ROMÂNIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE