joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterLimba latină dispare din programa școlară. Ce materie îi va lua locul

Limba latină dispare din programa școlară. Ce materie îi va lua locul

Limba latină va dispărea din programa școlară, fiind înlocuită cu alte discipline.

Limba latină nu va mai fi predată în școlile din România, dar elevii vor putea studia teatrul, ca disciplină opțională, în anul școlar 2021-2022.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat joi un ordin în acest sens.

„Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a propus, în acest an școlar, Ministerului Educației și Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale.

Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, în care sunt incluse și competențele artistice, dar și Declarației de la Frankfurt privind Educația prin Arte”, a declarat Monica Anisie.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE