Lindab România, o experiență locală de peste 20 de ani în sisteme metalice

Data:

spot_img

Lindab livrează materiale pentru construcții comerciale și industriale în România încă de la inaugarere, din 1994. Între 1994-1995 am luat parte la diverse proiecte, însă 1996 a reprezentat anul în care Lindab a realizat în România primul sistem complet de hala metalică.

De aceea, pe lângă experiență pe segmentul industrial al grupului în Europa de câteva decenii, Lindab România se poate mândri cu o experiență locală de peste 20 de ani în sisteme metalice.

Lindab Systemline este un concept de clădiri complete dezvoltat de-a lungul timpului pentru a răspunde cât mai bine nevoilor tale de a deține un spațiu optim de dezvoltare a afacerii.

Clădirile Lindab Systemline au la bază o structură de rezistență peste care se fixează structura secundară de acoperiș și cea de perete. Ansamblul se întregește cu închideri de toate tipurile, descrise în capitolele anterioare.

Pentru un consum judicios care să asigure calitate, aspect și rezistență în timp, noi îți proiectăm întregul sistem: fundațiile, structura de rezistență, structura secundară, inchiderile, cu definirea completă a tuturor detaliilor pentru a-ți pune la dispoziție un sistem în care toate piesele se îmbină că într-un puzzle.

Astfel vei elimina neconcordanțele dintre materiale și soluții alese arbitrat.

Structura de rezistență este realizată din elemente cu secțiuni eficiente din table sudate sau profile laminate la cald, și se livrează în șantier în ansamble (stâlpi, grinzi etc), fixate între ele prin intermediul unor organe de asamblare.

Sudură se face într-un mediu controlat, în fabrică, în timp ce pe șantier se folosesc doar șuruburi. Astfel eșți asigurat că ai parte de un nivel foarte ridicat de acuratele și calitate a structurii, un cost redus și un termen de execuție scurt.

Systemline poate avea aproape orice geometrie rezonabilă permițând utilizarea unei game largi de deschideri, lungimi și înălțimi.

Uzual clădirile Systemline sunt clădiri parter, cu una sau mai multe nave, cu deschideri libere între 20m și 40m, travee între 5m și 6m, înălțimi la streașînă de peste 4m.

Pentru un consum îmbunătățit cadrele curente pot și completate cu stâlpi intermediari dacă activitatea din interior o permite.

Pot fi foloste la acoperiș soluții de atic perimetral, streșini clasice, dolii, calcane sau combinații între ele. Pentru soluțiile cu streașînă la acoperiș, se folosește sistemul de preluarea a apelor pluviale (sistem complet de jgheaburi și burlane).

Pentru corpurile de birouri sau mărirea suprafețelor desfășurate pot fi adăugate planșee intermediare, mezzanine, realizate de obicei din beton armat având la baza un cofraj pierdut din tablă cutata Lindab. Structura se dimensionează corespunzător dacă activitatea necesită evitarea limitărilor generate de o insuficientă analiză a fenomenelor asociate podurilor.

De asemenea, poate fi adăugate mai multe nave, pereți de compartimentare pentru separarea spațiilor și delimitarea activităților, corpuri auxiliare, copertine, intranduri/ieșinduri, efecte arhitecturale, și orice altceva îți poate aduce un plus în productivitate, eficientă sau imagine.

Clădirile Lindab pot fi completate cu o multitudine de accesorii care te vor proteja și te vor ajută să-ți foloseșți spațiul judicios, precum porțile sectionale de diverse tipuri și cu diverse accesorizari, luminatoare, trape de fum, sisteme de degivrare, sisteme de siguranță, linia vieții, sisteme de paratrăsnet etc.

Facem împreună cu echipele de montaj și în concordanță cu dorințele tale, un program de lucru și livrări conform proiectelor de specialitate și a situațiilor din șantier.

Materialele se livrează etapizat pentru evitarea aglomerării în șantier, evitarea deteriorării materialelor în șantier și pentru asigurarea unui flow continuu de montaj.

Acordăm o mare atenție impachetarii produselor pentru a evita zgârierea și indoirea materialelor în faza de încărcare, transport și descărcare.

Îți asigurăm consultanță de specialitatea în șantier și participăm la toate faze determinante pentru a te asigura că vei putea beneficia la finalul lucrărilor de un sistem funcțional, fără cusur.

Rezistență în timp a clădirilor Lindab Systemline este dovedită de proiectele realizate acum multe decenii și care în continuare se comportă desăvârșit, în timp ce costurile de exploatare și întreținere vor fi atât de mici încât după mulți ani de la inaugurarea proiectului și pornirea activității vei avea un sentiment de încredere și satisfacție că ai ales Lindab să-ți fie alături la început de drum.

Aragon – hala metalică Lindab – proiect câștigător la Bienala de Arhitectură în toamna lui 2023

Proiectul Aragon a câștigat premiul secțiunii „Clădiri industriale, administrative, turistice și sport/loisir” la „Bienala Națională de Arhitectură 2023, ediția a XV-a”. Aragon a câștigat în față altor proiecte nominalizate precum „Buzești Țiriac Tower” sau „Stadionul Rapid – Giulești”. Lindab a proiectat, livrat și montat această clădire.

Distinșii arhitecți ai biroului Ene+Ena Arhitectură au prezentat extraordinar de frumos întregul proiect. Delectează-te aici – https://www.uar-bna.ro/2023/proiecte/169/

Din știrileprotv.ro:

„…Însă pentru prima dată, la Bienala a fost premiată și o clădire industrială, aflată la mică distanță de capitală. Culorile folosite și formă se îmbină perfect cu acest câmp de răpită.

Conf. dr. Lorin Niculae, arhitect, prodecan al Facultății de arhitectură, UAIM: „Un proiect care se integrează în peisajul agricol cu naturalețe, încercând să nu introducă un element de discontinuitate, să nu altereze acest peisaj.

E practic una cu peisajul din care merge și care poate să devină un exemplu de bună practică pentru toți cei care au de construit arhitectură industrială.”

Lindab. Profesioniștii construcțiilor tale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Beneficiile unui swimspa pentru reabilitarea post-accidentări

Beneficiile unui swimspa pentru reabilitarea post-accidentări. Accidentările sunt evenimente...

Este cocsul petrolier o alegere rentabilă pentru încălzirea casei tale?

Cocsul petrolier reprezintă o alternativă interesantă pentru încălzirea caselor,...

Beneficiile utilizării roboților colaborativi în producție

Roboții colaborativi, cunoscuți și sub denumirea de "coboți", au...

Pași esențiali pentru arhivarea documentelor

Pași esențiali pentru arhivarea documentelor Arhivarea documentelor este un proces...