Lipsa apei aduce județul Botoșani mai aproape de starea de alertă | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Lipsa apei aduce județul Botoșani mai aproape de starea de alertă. Cu o situație similară s-au confruntat locuitorii în anul 2016.

Astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a dezbate situaţia gravă cu care se confruntă populaţia judeţului în ceea ce priveşte alimentarea cu apă și posibilitatea de a se declara o stare de alertă.

Prefectul judeţului, Sorin Cornilă, a declarat în cadrul şedinţei că ia în calcul o serie de măsuri drastice din cauza crizei provocate de lipsa de reacţie a operatorului de apă din judeţ în contextul caniculei prelungite din ultimele zile, când la Botoşani au fost înregistrate temperaturi record.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Se ia în calcul declararea stării de alertă

„Ultima stare de alertă am avut o în 2016 pe secetă. Așa cum v-am spus, analizez posibilitatea declarării acestei stări de alertă, care se face ca o propunere de către Comitetul Județean de Situații de Urgență, se trimite Comitetului Național pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este viceprim-ministrul, respectiv ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Acesta a adăugat că a ajuns la această decizie din cauza crizei în care se află operatorul de apă, în ceea ce privește distribuția apei potabile la nivelul județului Botoșani.

„După cum știți, sunt foarte multe probleme pe care le are operatorul de apă, nu reușește să-și ducă la îndeplinire clauzele contractuale, în definitiv, pe care le are cu consumatorii de apă potabilă. 

Practic, această stare ar fi declarată pe tot județul”, a mai spus prefectul.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / nature)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related