Lipsă de transparență la administrația din Stâlpeni. Ședințele de consiliu local nu mai sunt publice | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Lipsă de transparență la administrația din Stâlpeni. În comuna argeșeană Stâlpeni, în primii patru ani de exercitare a funcției, primarul Gabi Șerbănoiu, membru PSD, reales în 9 iunie pentru al treilea mandat, nu a transmis nicio ședință de consiliu local și nici nu a făcut publice, pe paginile de internet ale primăriei, conținutul hotărârilor de consiliu local adoptate. La fel a procedat și cu alte acte administrative, cum ar fi deciziile de primar sau procesele verbale de ședință.

Al doilea mandat de primar al lui Șerbănoiu a început prin același stil de a ține în întuneric decizional administrarea comunei Stâlpeni. Până când, în 25 februarie 2021, un reporter al televiziunii Argeș Media TV a dorit să înregistreze și să transmită ședința CL. A fost dat afară de unii dintre cei prezenți în Căminul de la Rădești unde era întrunit Consiliul Local Stâlpeni, la indicațiile primarului, fapt care a fost relatat la vremea respectivă de Gazeta de Stâlpeni.

Citește și: Clotilde Armand cere verificarea averilor judecătoarei Lia Savonea și a fratelui șefului ANI

Două luni mai târziu, la inițiativa aceluiași primar, consiliul local adopta HCL 26/25.03.2021 prin care încerca blocarea accesului presei la desfășurarea și eventuala transmitere a ședințelor de consiliu. Prefectura Argeș, pe atunci condusă de tandemul politic USR – PNL, a anulat această hotărâre, iar CL Stâlpeni a consfințit eliminarea prevederilor ilegale ce vizau netransparentizarea decizională, prin HCL 46 din același an.

Văzându-se obligat de prefectură să transmită online și să publice înregistrările ședințelor de consiliu local, primarul Șerbănoiu a avut câteva tentative de a folosi firme specializate în astfel de activități. Astfel încât, începând cu 19 aprilie 2021, ședințele de consiliu local au fost transmise live și înregistrate. La început în condiții foarte bune audio-video, ceea ce evident că nu a fost pe placul primarului, adept timp de patru ani al întunecimii decizionale, nu al transparenței, așa cum solicită legea.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: stalpeni.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...