Lituania: Îndepărtarea lui Putin de la putere este singura modalitate de a proteja Occidentul

Data:

Îndepărtarea preşedintelui rus Vladimir Putin de la putere este singura modalitate de a proteja Occidentul şi aliaţii săi de viitoarele ameninţări din partea Moscovei, a declarat cel mai important diplomat lituanian.

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat că discursul anual al lui Putin de Ziua Victoriei a fost „sub aşteptări” şi că „feţele posomorâte” ale generalilor şi ale altora au fost semne de eşec în războiul din Ucraina. Cu toate acestea, el a spus că un Putin rănit poate fi şi mai periculos şi că singura modalitate de a elimina ameninţarea este înlăturarea lui, într-un interviu acordat Associated Press.

„Din punctul nostru de vedere, până în momentul în care actualul regim nu va mai fi la putere, ţările din jurul său vor fi, într-o oarecare măsură, în pericol. Nu doar Putin, ci întregul regim, pentru că, ştiţi, s-ar putea schimba Putin şi s-ar putea schimba cercul său intim, dar un alt Putin ar putea să se ridice în locul său.

Şi astfel, atâta timp cât un regim care intenţionează să poarte războaie în afara teritoriului rusesc este la putere, ţările din jurul său sunt în pericol”, a declarat Landsbergis.

Lituania este unul dintre cele trei state baltice care, printre aliaţii NATO, sunt deosebit de îngrijorate de posibilele planuri ale Rusiei de a le readuce cu forţa sub conducerea Moscovei.

Landsbergis a declarat că Lituania este mulţumită de sprijinul pe care aliaţii săi din NATO l-au oferit acesteia şi celorlalte ţări din flancul estic al alianţei, dar că au nevoie de mai mult.

El a declarat că Lituania, împreună cu alte ţări baltice, Estonia şi Letonia, vor face presiuni asupra NATO pentru a furniza mai multă apărare aeriană şi maritimă, precum şi desfăşurarea permanentă de trupe pe teritoriul lor, atunci când liderii alianţei se vor întâlni la Madrid la sfârşitul lunii iunie, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...