LIVE: Briefing online despre Rezoluția pentru Tineri a Parlamentului European, susținut de deputatul european Dragoș Pîslaru

Data:

Joi, 17 februarie, începând cu ora 11:00 se derulează un briefing de presă online despre Rezoluția pentru Tineri a Parlamentului European, susținut de deputatul european Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European și raportor al Rezoluției pentru tineri.

În Anul European al Tinerilor, Parlamentul European propune un set de măsuri pentru stimularea investițiilor care să sprijine generația „lockdown”, integrarea și mobilitatea tinerilor pe piața muncii, dezvoltarea competențelor pentru viitor și combaterea excluziunii sociale bazată pe diferențe de gen.

„A doua cauză de deces pentru un tânăr european a fost, în 2021, suicidul”

Rezoluția pentru Tineri a fost adoptată în Comisia de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL) în luna decembrie 2021 și va fi votată în sesiunea plenară a PE, în această seară.

„Am reușit azi, în numele grupului Renew Europe și al USR PLUS, adoptarea Rezoluției pentru Tineri! Ne-am angajat să redăm tinerilor oportunitățile pe care le-au pierdut în ultimii doi ani, dar nu numai, prin măsuri puternice și imediate. Pentru orice tânăr, anxietatea, îndoiala și întrebările vor fi însoțitori constanți la începutul vieții de adult. Astăzi, după doi ani prețioși pierduți din cauza pandemiei, ei se confruntă cu și mai multe greutăți.

Tinerii noștri sunt acum de două ori mai expuși posibilității de a fi șomeri decât alte grupe de vârstă și expuși, ca atare, de două ori mai puternic la riscul de sărăcie.

A doua cauză de deces pentru un tânăr european a fost, în 2021, suicidul. Trei tineri din zece cu vârste între 10 și 19 ani se sinucid în fiecare zi în Europa. Iar cifrele dramatice de sănătate mintală sunt direct corelate cu creșterea șomajului în rândul tinerilor.

Prin urmare, în vremuri fără precedent, trebuie să facem eforturi fără precedent. Ca să știm ce avem de făcut, trebuie doar să ascultăm tinerii pentru a ști care sunt nevoile lor: Ooportunități. Acces la soluții. Certitudine. Înțelegere.

Ce înseamnă pentru tineri votul Parlamentului European de astăzi, care vine la pachet cu un buget de 8 milioane de euro, aflați în conferința de presă pe care o susțin chiar acum, cu sprijinul Biroului Parlamentului European la București”, spune Dragoș Pîslaru.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...