LIVE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se adresează marți plenului Parlamentului European

Data:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să se adreseze plenului Parlamentului European (PE) în cadrul dezbaterii de astăzi privind invadarea Ucrainei de către Rusia.

Președinta PE, Roberta Metsola, va deschide dezbaterea la ora locală 12.30 (13.30 ora României). Președintele Zelenski și președintele Parlamentului ucrainene Ruslan Stefanciuk vor fi apoi invitați să intervină de la distanță, dacă situația le permite să facă acest lucru.

„Eurodeputații în Parlamentul European vor asculta apoi opiniile președinților Consiliului și Comisiei, Charles Michel și Ursula von der Leyen, precum și ale șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, înainte de a face evaluarea atacurilor rusești”, precizează Serviciul de presă al Parlamentului European.

Sesiunea plenară va adopta o rezoluție pentru a încheia dezbaterea. Anunțarea rezultatului final al votului privind proiectul de rezoluție este programată pentru ora locală 17.15.

Proiectul de rezoluție prezentat de grupurile politice este disponibil aici.

Adunare în sprijinul Ucrainei

La inițiativa președintelui Metsola, va avea loc o adunare a eurodeputaților, a personalului și a invitaților ucraineni pe Esplanadă, în fața Parlamentului European de la Bruxelles, la ora locală 15.30 (16.30 ora României), pentru a-și exprima solidaritatea cu Ucraina și cu poporul său.Puteți urmări evenimentul prin EP Live.

Mai multe informaţii
Declarația liderilor Parlamentului European cu privire la Ucraina (24.02.2022)
Cum sprijină UE UcrainaComunicat de presă: Decizia președintelui Rusiei reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional (22.02.2022) (EN)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...