duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterLocuitorii din Nucet sunt convinşi, în frunte cu primarul, că au fost...

Locuitorii din Nucet sunt convinşi, în frunte cu primarul, că au fost carantinaţi din greşeală

Maşina SMURD trece încet pe strada principală. Automat, trecătorii îşi ridică măştile şi peste nas. „În localitatea dvs. nivelul de răspândire al noului coronavirus este ridicat. Respectaţi măsurile stabilite de autorităţi pentru a vă proteja viaţa şi familia”, răsună în difuzoare. 

Localnicii ştiu textul pe de rost. „Păstraţi distanţa fizică, evitaţi aglomeraţiile, purtaţi corect masca, menţineţi igiena mâinilor şi dezinfectaţi-vă după atingerea obiectelor”, se aude tot mai departe. Bărbaţii îşi reiau discuţia. „Nouă, românilor, ne place să ne vedem, să povestim, să bem ceva… Dacă ne-ai închis în casă, ne-ai distrus”, explică un localnic. „Distruşii” de lângă el dau din cap aprobator. „E o prostie!”, concluzionează vorbitorul. 

Nucetul a intrat în carantină pentru 14 zile, începând din 2 decembrie. Nemulţumiţi, localnicii rezistă cum pot…

„Se carantinează!”

Nucet este primul oraş din Bihor intrat în carantină. Restricţiile au fost înăsprite începând din 2 decembrie, prin ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ca urmare a creşterii incidenţei îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile la 9,01 la mia de locuitori. Măsuri similare au fost aplicate şi în satul Sighiştel, situat la 6 kilometri, unde incidenţa a ajuns la 10,89, iar în localităţile învecinate, Fânaţe şi Câmpani, cu o incidenţă de 10,81, carantina a fost prelungită cu încă 7 zile.

Printre multe altele, ordinele interzic intrarea sau ieşirea din localităţi prin alte locuri decât pe drumurile publice, formarea de grupuri mai mari de 6 persoane, oficierea de slujbe religioase în interiorul bisericilor, organizarea de evenimente private, precum şi funcţionarea localurilor, sălilor de jocuri şi saloanelor de înfrumuseţare. Programul magazinelor a fost limitat până la ora 20, cu excepţia benzinăriilor şi farmaciilor.

Prin excepţie, sunt permise tranzitarea localităţilor carantinate, dar fără oprire, şi circulaţia localnicilor pe baza declaraţiei pe proprie răspundere privind scopul deplasării ori a adeverinţei eliberate de angajator. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE