Lola Schmierer Roth – o gălăţeancă de anvergură europeană. Miercuri, vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală

Data:

spot_img

Lola Schmierer Roth – o gălăţeancă de anvergură europeană. Miercuri, vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală din Galați.

Muzeul de Artă Vizuală din Galați vă aşteaptă miercuri, 9 august, de la ora 17,00, la vernisajul expoziţiei „Lola Schmierer Roth. Particularităţile unei opere variate”, organizată cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea artistei.  Astfel, între 10 august şi 24 septembrie 2023, gălăţenii şi cei care ne vizitează oraşul vor avea ocazia să viziteze o a treia expoziţie dedicată Lolei Schmierer Roth, după cea din 1972, îngrijită de Natalia Buciac, şi cea din 2014, îngrijită de Mariana Tomozei Cocoş.

Citește și O româncă, singura femeie instructor certificată pentru aeroporturile Fiumicino și Ciampino din Roma

Cu ocazia celor 130 de ani de la nașterea artistei, pornind de la importanta deschidere pe care aceasta a avut-o către marile muzee europene și creația mișcărilor artistice de avangardă clasică, numeroasele întâlniri cu personalități ale vremii ce aveau să-i modeleze traiectoria și culminând, printre altele, cu donaţia făcută de Anne-Louise Roth şi Alexandru Cezar Ionescu în anul 2004, expoziția urmărește readucerea în prim-plan a operei și personalității artistice a Lolei Schmierer Roth, scrie, pe pagina de Facebook a instituţiei muzeale, muzeografa Cristiana Culiţă.

Lola Schmierer Roth (n. 16 noiembrie 1893, Galați – d. 3 aprilie 1981, București) a fost o pictoriță română de etnie evreiască. Numele la naștere a fost Dorothea Schmierer-Roth. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechea”, Lola Schmierer-Roth provenea dintr-o familie cu personalităţi recunoscute precum bunicul acesteia – reputatul lingvist Hariton Tiktin, tatăl – Ludovic Leopold Schmierer, consul al Ţărilor de Jos la Galaţi şi mama – Sylvia Schmierer, care a înfiinţat, în 1900, Şcoala Israelito-Română de Fete din Galaţi (pe care a condus-o timp de 47 de ani şi care i-a purtat numele). Citiți mai multe, în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related