Lotul 1 Craiova-Balș al drumului expres DEx 12 este aproape de deschidere | Argeșul Online

Data:

spot_img

Lotul 1 Craiova-Balș al drumului expres DEx 12 este aproape de deschidere. Oficialii CNAIR estimează că tronsonul va putea fi dat în folosință la finalului lunii noiembrie 2024.

Momentan, se așterne stratul de uzură pe ultimele porțiuni, se montează parapete, se trasează marcajele și se montează panouri de semnalizare rutieră.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Termenul contractual pentru finalizarea acestui tronson, lung de 17,7 km, e luna martie 2025. Însă, asocierea condusă de constructorul turc Ozaltin Insaat s-a mobilizat exemplar. Așa că e perfect fezabilă inaugurarea la finele lunii viitoare, cu 4 luni înainte de termen.

Drumul expres Craiova-Pitești a fost împărțit în patru loturi

Inițial, pe lotul 1 lucrase constructorul italian Tirrena Scavi. Contractul cu acesta a fost reziliat după patru ani și jumătate de tergiversări și de lucru în dorul lelii. La relicitare, asocierea condusă de Ozaltin Insaat a fost desemnată să finalizeze lucrările.

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

Drumul expres Craiova-Pitești a fost împărțit în patru loturi. Pe cele două din mijloc, 2 și 3, Slatina-Colonești și Slatina-Balș, se circulă deja. Ambele loturi au fost executate de firmele din grupul UMB, ale omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu. Ambele au fost finalizate înainte de termenele contractuale.

Continuarea în Argeșul Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ wal_172619)

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related