Lotul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu nu va fi gata la termen | Argeșul Online

Data:

Lotul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu nu va fi gata la termen, existând șanse minime să se deschidă până în decembrie 2024, așa cum se preconiza.

Din cei peste 30 km ai lotului Pitești-Curtea de Argeș, construit de WeBuild, șanse mai sunt doar pentru o inaugurare parțială a primilor 15 km dinspre Pitești până la nodul rutier Mănicești.

De o inaugurare totală a lotului, nici vorbă.

Constructorul italian WeBuild (Astaldi și Salini Impregilo, după fuziune) dă semne din ce în ce mai clare că nu are de gând să facă vreun efort deosebit pentru deschiderea, anul acesta, a lotului Pitești-Curtea de Argeș.

Decembrie 2024 părea un termen plauzibil

Aceasta deși, la un moment dat, decembrie 2024 părea un termen de finalizare a lucrărilor chiar plauzibil. În ciuda unui început slab.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Elena Lasconi: Auditul membrilor este imperativ

Ocupat, probabil, cu nenumăratele probleme de execuție a podului de la Brăila (ba sute de șuruburi nestrânse, ba asfalt tasat, reparat și iar reparat, ba drumuri de legătură nedate în folosință etc), italienii au lăsat-o moale de tot cu munca la lotul 5 din autostrada Pitești-Sibiu.

Inaugurarea completă iese din discuție

Cel puțin aceasta e concluzia ultimei vizite pe șantierul Pitești-Curtea de Argeș, efectuată de specialiștii Asociației Pro Infrastructură (API).

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Luna iulie este decisivă pentru deschiderea în 2024, înainte de termen, a jumătății sudice din Secțiunea 5 a autostrăzii A1 Sibiu-Pitești.

Inaugurarea completă pe toți cei 30,35 km iese din discuție din cauza podurilor cu tablier metalic rămase în urmă și a nodului Curtea de Argeș unde nu toate terenurile sunt libere pentru lucrări”, menționează API (Asociația Pro Infrastructură).

Continuarea în Argeșul Online

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related