duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterLovitură de teatru la Operă din Iași: Rancea l-a dat afară pe...

Lovitură de teatru la Operă din Iași: Rancea l-a dat afară pe prim-solistul corpului de balet

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi, l-a dat afară pe prim-solistul corpului de balet, Vlad Mărculescu, după ce acesta a făcut o serie de declaraţii în presă referitoare la actul managerial. Decizia luată de Rancea va fi însă atacată în instanţă de Mărculescu, dosarul alăturându-se la alte litigii de muncă pe care ONRI le are cu foşti angajaţi.

Pe multe dintre ele, însă, ONRI le-a pierdut pe banii statului. În acelaşi timp, mai multe instituţii ale statului au în desfăşurare anchete la ONRI, pe baza plângerilor privind modul în care au fost cheltuite anumite sume primite de la Ministerul Culturii. Scandalul, de altfel vechi, are în final şi un iz electoral.

Beatrice Rancea, managerul instituţiei, a intrat în urmă cu două săptămâni în PNL, nu printr-o organizaţie din Iaşi, ci prin cea de la sectorul 5 Bucureşti, condusă de şeful Corpului de Control al Primului-Ministru.

Conducerea ONRI a considerat că nu mai este necesară întrunirea a celei de-a treia comisii de disciplină în cazul lui Vlad Mărculescu, prim-solist al corpului de balet pentru sancţionare, după cum prevede regulamentul instituţiei. După două „judecăţi“, Vlad Mărculescu, care a excelat pe scena ONRI, dar şi pe ale marilor săli de spectacole ale lumii, a fost „executat“. Pe scurt, dat afară.

„Din cauza repetatelor abateri disciplinare, care au adus grave prejudicii de imagine instituţiei, domnului Mărculescu i s-a desfăcut contractul de mun­că. Motivaţia este în cuprinsul deciziei de sancţionare. Domnul Mărculescu poate contesta decizia în instanţă“, a declarat Beatrice Rancea, managerul ONRI.

Vlad Mărculescu, prin intervenţiile pe care le-a avut în spaţiul mass-media, precum şi pe pagina personală de facebook, a adus acuze care privesc actul managerial la ONRI. Mai exact, Vlad Mărculescu nu a făcut decât să susţină acuzaţiile aduse de fostul contabil al ONRI, Simona Gogan, cu privire la cheltuirea discreţionară a peste 2,5 milioane de lei primite de ONRI de la Ministerul Culturii în decembrie, anul trecut.

„Voi merge mai departe, voi ataca în instanţă decizia. În rest, în acest moment, deocamdată nu comentez mai mult“, a spus Vlad Mărculescu.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE