Lovitura ucraineană asupra depozitului de muniție din Toropets ar putea perturba semnificativ operațiunile militare rusești | Aktual24

Data:

spot_img

Lovitura ucraineană asupra depozitului de muniție ar putea perturba semnificativ operațiunile militare rusești în următoarele luni, relatează Kyiv Post.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a anunțat că pierderea a sute de mii de muniții stocate în depozitul de lângă Toropets, în regiunea rusă Tver, ar putea avea un impact pe termen lung asupra capacității Rusiei de a-și menține operațiunile militare la un ritm consistent.

Citește și: Cum a scăpat Goleac de dosarul în care era anchetat pentru falsificarea diplomei de BAC

Sursele Kyiv Post din Serviciile Speciale ale Ucrainei au declarat săptămâna trecută că lovitura cu drone asupra depozitului de muniție Toropets a fost o operațiune comună a Serviciului de Informații Militare al Ucrainei (HUR), Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și Forțelor de Operații Speciale (SSO).

Lovitura a provocat explozia a 30.000 de tone de muniție

Depozitul găzduia rachete pentru sistemele operaționale-tactice de rachete Iskander, sistemele de rachete tactice Tocika-U, KAB-uri și muniție de artilerie. Potrivit șefului serviciilor de informații estoniene, colonelul Ants Kiviselg, lovitura a provocat explozia a 30.000 de tone de muniție, echivalentul a 750.000 de obuze de artilerie.

Citește și: Lia Savonea și Mihail Udroiu de la ÎCCJ au decis restituirea la Parchet a dosarului Revoluției, în care este judecat Ion Iliescu

Având în vedere că forțele ruse trag de obicei 10.000 de obuze spre pozițiile ucrainene în fiecare săptămână, Kiviselg estimează că lovitura a distrus suficiente stocuri necesare pentru două până la trei luni.

Aceste pierderi ar putea obliga conducerea militară rusă să reorganizeze și să disperseze lanțurile de aprovizionare în Rusia pentru a atenua pierderile ulterioare.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/  ds-grafikdesign)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related