Luaţi parte la Conferinţa privind Viitorul Europei şi faceţi-vă vocea auzită!

Data:

„Încă nu aţi ales o rezoluţie pentru noul an? Ştiaţi că cetăţenii din toate colţurile Uniunii Europene îşi împărtăşesc opiniile şi visele despre aşteptările lor de la Europa?Luaţi şi voi parte la Conferinţa privind Viitorul Europei şi faceţi-vă vocea auzită!” este mesajul Biroului Parlamentului European în România, care promovează Conferinta Viitorul Europei.

Dezbaterea privind viitorul Europei este în curs de desfășurare

Optzeci de „ambasadori” ai Grupurilor cetățenilor europeni și 27 de cetățeni reprezentând Grupurile naționale au participat la reuniunile grupurilor de lucru ale Conferinței plenare, care au avut loc la 17 decembrie, la distanță. Reuniunile au avut ca scop dezbaterea celor mai recente contribuții ale grupurilor și ale Platformei digitale multilingve, reunind cetățeni, membri ai parlamentelor naționale și europene, membri ai Comisiei Europene, guverne și societatea civilă. În acest context, reprezentanții cetățenilor din cadrul Grupului pentru „Democrație europeană, valori și drepturi, statul de drept” au avut o primă discuție cu ceilalți membri în jurul celor 39 de recomandări adoptate la Florența în perioada 10-12 decembrie.

Cum te poți implica?

Primul pas pentru a-ți face auzită vocea este să te înregistrezi pe platforma Conferinței privind viitorul Europei. Odată ce te-ai autentificat, a sosit momentul să participi la discuție.

Împărtășește-ți ideile

Există o mulțime de teme pe marginea cărora PE vrea să afle bpărerea ta. Verifică dacă te-ai autentificat și apoi selectează una dintre temele de mai jos pentru a începe. 

Ideile tale nu se încadrează în niciuna dintre aceste teme? Exprimă-le în cadrul altor idei.

Discută pe marginea ideilor altor cetățeni

„Există deja atât de multe idei care sunt discutate pe platforma noastră. Ca parte a conferinței, te încurajăm să îți susții ideile preferate și să contribui la idei, în secțiunea de comentarii. Nu uita, acesta este un loc în care ideile se dezvoltă. 

Alătură-te discuției.

Creează un eveniment

Dorești să creezi un eveniment? Poți găzdui discuții online, la care să participe persoane din întreaga Europă, pentru a surprinde o multitudine de perspective și a-ți face cunoscute ideile pe scară mai largă. 

Creează un eveniment folosind linkurile de mai jos sau află mai multe folosind instrumentarul nostru pentru pagina de evenimente.

Evenimentul tău nu se încadrează în niciuna dintre aceste teme? Adaugă-l la tema Alte idei.

Participă la un eveniment

Avem numeroase evenimente online care au loc în întreaga Europă. Cauți evenimente în funcție de temă sau folosește harta interactivă pentru a găsi evenimente care au loc în apropiere de tine. 

Descoperă toate evenimentele„, este mesajul PE.

Sursă: Biroul Parlamentului European în România

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...