Christopher Somerset, londonez (după nume, cum ar fi putut fi altfel), diplomat de carieră, soț, pasionat de pictură, intelectual cu preocupări filozofice, dar și un împătimit al ruletei din cazinouri, este fără îndoială un personaj complex, introvertit, interesant.
Scriitorul ne lasă să intrăm discret în viața lui pe o perioadă de trei luni de concediu. Este o incursiune în frământările pe care poate că le are nu numai Christopher Somerset, ci chiar și fiecare dintre noi, în anumite momente.
Pretextul pentru această călătorie alături de Christopher este vulpea londoneză, acest animal ocrotit de citadinii londonezi.
Sarcina vulpilor de lucrători benevoli pentru salubrizarea metropolei este apreciată de fiecare locuitor. Numai ea, șireata vulpe, poate să stârpească cu pasiune șobolanii din canalele Londrei.
Vulpea urbană: Autorul îmbină lumea atât de reală a personajului principal
Scriitorul face o legătură interesantă între vulpile Londrei și pictură, acea pasiune eliberatoare dar provocatoare a personajului principal.
Cristopher este obsedat de vulpea violet, cumva rudă cu faimoasa vulpea albastră a expresionistului Franz Moritz Wilhelm Marc.
Așa suntem introduși în lumea celor ce se ocupă de artă, în cazul de față de pictură.
Autorul îmbină lumea atât de reală a personajului principal cu o lume de mult trecută, dar nu uitată, imaginând discuții filozofice între Apollo și Dionis, prilej cu care se deslușesc concepte interesante despre oameni, soartă, viață.
Christopher este totodată bărbatul care se confruntă pe de-o parte cu dificultățile în relația cu Agnes, soția, iar pe de altă parte și cu tentațiile relațiilor extraconjugale.
Citește și: Recomandarea Sarrei Cruceru: Vizita bătrânei doamne
Vulpea urbană: Una dintre acele cărți pe care dacă o începi, nu o lași ușor din mână
Nu lipsește nici dramul de suspans ca să nu ne simțim copleșiți de întâlnirea cu Metamorfozele lui Ovidiu. Chiar la începutul cărții, Christopher reușește să dejoace tentativa unui terorist care i-a pus gând rău.
Vulpea urbană este cu siguranță una dintre acele cărți pe care dacă o începi, nu o lași ușor din mână. Curiozitatea întoarce cu repeziciune filele, capitol după capitol.
Ursula Lucia Bologa este inginer chimist, doctor în chimie. Pentru un studiu asupra radicalilor liberi organici ai azotului, a primit în 1993 Premiul Academiei Române.
S-a bucurat de o prestigioasă carieră în producție, cercetare, predare universitară și nu în ultimul rând în business, deținând funcția de CEO la Degussa Romania.
A fost cadru didactic la Universitatea Politehnică București, Catedra de Chimie Organică, cu burse postdoctorale în USA și Germania. Este autor, coautor și editor a numeroase articole și cărți cu profil chimic din țară și străinătate.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperile lor cu ceilalți.
Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile.
Contează doar să fie o carte bine scrisă. Oricine poate face o recomandare.
Chiar și dumneavoastră. Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie [at] presshub.ro, pentru a afla și prietenii Bibliotecii PRESShub de ce merită să o citească și ei.