Lucrările la castrul Tibiscum se apropie de final | Express de Banat

Data:

spot_img

Lucrările la castrul Tibiscum se apropie de final. La capătul primului proiect eligibil din existența muzeului din Caransebeș, ruinele de la Jupa arată ca atunci când au fost construite.

Pentru lucrările de intervenție de primă necesitate la poarta dinspre colțul nord-estic și la o porțiune a zidului nord-estic, termenul de finalizare este 15 noiembrie. Conform Dianei Țîrdea, directoarea muzeului din Caransebeș, instituția care administrează castrul, se dorește ca lucrările să fie gata înainte de termen, iar ceea ce s-a făcut să devină un adevărat ghid de bune practici.

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

Au fost implicați profesioniști din Târgu Mureș, Brașov și Alba Iulia

Asta deoarece, la Jupa, s-au făcut lucruri foarte frumoase cu un buget care, deși nu a fost foarte mare, a reprezentat o gură de oxigen pentru castru și istoria păstrată de zidurile acestuia.

„Au lucrat profesioniști adevărați care, prin munca lor, au făcut ruinele să arate practic identic cu ceea ce au fost ele acum 2.000 de ani. Specialiștii au venit din Târgu Mureș, Brașov și Alba Iulia și au format o echipă deosebită.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Timp de o lună și jumătate au fost cazați în incinta castrului și au depus o muncă extraordinară. Ne dorim să putem să replicăm în fiecare an ceea ce am făcut anul acesta, astfel încât să putem conserva aceste ruine, care atestă o civilizație veche de 2.000 de ani”, a spus Diana Țîrdea pentru Express de Banat. 

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related