Lucrările la Drumul Expres de lângă Tureni ar putea fi gata doar în 2025 | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Lucrările la Drumul Expres de lângă Tureni, care va face legătura dintre A3 și DN1, ar putea fi gata doar în 2025.

Asociația Pro Infrastructură spune că deși tronsonul este „lung cât un strănut” este totuși dificil de realizat.

API susține că lucrările nu au evoluat prea mult în primele 11 luni de contract, ceea ce ar demonstra că mini-lotul de nici 5 kilometri de pe DEx4 care va face legătura dintre A3 și DN1, pe lângă Tureni, va fi deschis abia în primăvara anului 2025 și nu în 2024 cum mulți s-ar fi așteptat.

Citește și: Hoții de lemne monitorizau polițiștii de Crimă Organizată Alba. Liderul grupării este nepotul unui fost procuror-șef

Mai mult, Asociația Pro Infrastructură spune că deși tronsonul este „lung cât un strănut”, este totuși dificil de realizat, deoarece firma constructoare trebuie să efectueze consolidări serioase cu ziduri de sprijin impresionante la care încă se forează piloți, numeroase structuri (două noduri rutiere plus câteva văi), relocări drumuri existente, în timp ce relieful este pretențios.

De asemenea, API recunoaște importanta acestui drum expres care va contribui enorm în fluidizarea traficului, în special cel din Turda care la ora actuală este un chin atât pentru cei aflați în tranzit, căi și pentru locuitorii orașului.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Alfred Bulai, profesor la SNSPA și analist TV, le cere studentelor să se dezbrace în fața lui și le mângâie | Investigație a site-ului Snoop

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Raportul Draghi. Ce ar trebui să facă UE pentru a deveni mai competitivă economic în plan global

Blocul comunitar european se confruntă cu provocări economice fără...