Lucrările pe lotul 2 Aghireș – Poieni al magistralei feroviare, gata numai 6-7% | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Lucrările pe lotul 2 Aghireș – Poieni al magistralei feroviare dintre Cluj-Napoca și Oradea sunt la un progres fizic de numai 6-7%. Data limită a PNRR din 2026 este chiar și mai greu de atins pe celelalte loturi.

„Estimăm că Asocierea RailWorks, formată din Arcada și Alstom, aceeași ca pe lotul 1 Cluj-Napoca-Aghireșu, are un progres fizic de 6-7% la un avans financiar de 13%, dacă nu luăm în considerare suprastructura, electrificarea și centralizarea (aflate momentan la 0%).

Contractul pe sectorul de 36,5 km în valoare de 1,53 miliarde lei fără TVA a fost semnat în 21.12.2022 și prevede 6 luni de proiectare și alte 36 de execuție a lucrărilor.

Citește și: Trafic oprit pe DN 11 din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. Un om a murit

Lotul 2 Aghireș – Poieni la un progres fizic de numai 6-7%

Încadrarea în termenul PNRR actual (2026) este foarte greu de îndeplinit, chiar dacă este singurul atacat mai serios din cele patru dintre Cluj-Napoca și Oradea.

„Data limită a PNRR din 2026 este chiar și mai greu de atins pe celelalte loturi”, arată Asociația Pro Infrastructura.

Lucrările pe lotul 2 Aghireș – Poieni. Avans modest și pe lotul 1 Aghireșu

Modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Episcopia Bihor va crește viteza de deplasare a trenurilor la 120-160 km/h, iar distanța va fi parcursă în circa două ore.

Până atunci însă, circulația feroviară pe distanța Cluj-Napoca-Oradea este închisă timp de doi ani de zile, iar pasagerii sunt transbordați cu autobuzele. 

Articolul integral în Monitorul de Cluj!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Asociația Pro Infrastructură

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related