Calvarul din traficul din Iași în timpul viscolului

Data:

spot_img

Calvarul din traficul din Iași în timpul viscolului: „Lucrez de 17 ani pe ambulanţă, dar nu am mai văzut aşa ceva”, a spus Costel Filip, ambulanţier la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Iaşi.

Acesta a fost de serviciu în timpul viscolului şi ninsorii de luni, 8 ianuarie, şi povesteşte că timpul de deplasare până la o solicitare s-a triplat în interiorul oraşului, iar în judeţ a ajuns la câteva ore.

Drumurile erau impracticabile, iar personalul de la SAJ Iaşi s-a lovit de probleme pe care nu se aştepta să le aibă în municipiul Iaşi.

„Sincer vă spun, a fost ceva ce ne-a depăşit complet, şi fizic, şi psihic. A mai fost zăpadă, dar acum s-au înmulţit maşinile, oamenii nu mai au răbdare, maşinile din trafic nu sunt echipate corespunzător. Nu puteai să depăşeşti oamenii, efectiv nu aveau unde să se ferească stânga-dreapta. Ca anul acesta parcă nu a fost în niciun alt an”, a spus Costel Filip.

Citește și: Ar trebui elevii să intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

Pacienţi căraţi cu prelata, fiindcă targa cu roţi nu putea trece prin zăpadă

Acesta spune că transportul pacienţilor până la ambulanţă a fost un chin. La o intervenţie în cartierul Dacia, la un pacient care avea nevoie urgentă de ajutor, au lăsat ambulanţa la bulevard, la câteva sute de metri distanţă de adresă, fiindcă nici nu găseau drumul de intrare în cartier sub stratul de zăpadă.

Au cărat tot echipamentul de care ar fi putut avea nevoie, voluminos şi greu de câteva zeci de kilograme, şi s-au întors cu un „bagaj” suplimentar: pacientul.

„Putem să spunem că ne-am întors cu pacientul în spate, pentru că nu poţi să porţi o targă cu roţi prin zăpadă, nu au pe unde să meargă roţile.

Aşa că l-am luat pe o prelată şi am mers aşa câteva străzi, a fost foarte, foarte dificil. La fel şi drumul către spital, participanţii la trafic nu aveau unde să se ferească, erau în coloane pe drum”, a explicat bărbatul pentru „Ziarul de Iaşi”.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: A murit eleva rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...