Ludovic Orban vrea la guvernare o coaliție de dreapta INTERVIU | Aktual24

Data:

spot_img

Ludovic Orban vrea la guvernare o coaliție de dreapta. În biroul lui Ludovic Orban, șeful Partidului Forța Dreptei care tocmai și-a anunțat, de câteva zile, intrarea în cursa pentru președinția României, miroase puternic a tutun și se aude o muzică suavă, de chill.

În stânga biroului e așezat un portret mare, reușit, al Regelui Mihai, iar pe peretele din spate – o icoană.

Interviul începe cu 10 minute întârziere, pentru că fostul premier este în febra campaniei pentru strângerea de adeziuni. Când nu le iei de pe statele de plată ale instituțiilor statului, cum fac partidele mainstream, 200.000 de semnături pot fi al naibii de multe și de greu de adunat.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Dialogul începe abrupt, cu revelația că în 2024, la 35 de ani de la revoluție, România e în aceeași situație ca la început – e nevoie să-ți păzești voturile, pentru că Puterea fură în draci. E normal, spune Orban.

S-a început cu stângul în 1990

Am început cu stângul în 1990 și așa am continuat până azi, iar PSD-ul, ca urmaș al Partidului Comunist, a păstrat organizarea și mentalitatea acestuia. Ce-ar mai putea să spună nou Orban, un politician „vechi“, ați putea spune? Omul a intrat în politică în 1997, a fost în multe guvernări, a văzut și știe multe. Dar tocmai de aceea pare să aibă cel mai coerent și mai bazat discurs dintre toți candidații la președinție.

Citește și: BEC: O persoană care este propusă pe lista unui partid, indiferent că deține sau nu calitatea de membru, nu este candidat independent

Știe despre ce vorbește. Pe cei de la USR îi face cu ou și cu oțet. E normal, spune că a negociat câteva luni cu ei, apoi s-au dovedit neserioși. Cu toate astea, Orban spune că, dacă ajunge președintele României, îi va aduce la guvernare într-o coaliție cu partidul său și cu PNL. Adică forțele de dreapta. Pentru că, spune el, obiectivul rămâne scoaterea PSD de la butoane.

O caracatiță care a înfășurat toată România și o sufocă, sugrumând instituții, viață economică, democrație – tot ce atinge. Pentru asta, Orban ar fi dispus să-și calce pe orgoliu și să se așeze la masă chiar și cu foștii colegi din PNL, care l-au trădat în 2021 și i s-au predat lui Iohannis.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: INQUAM Photos/ Saul Pop)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Detalii din rechizitoriul Dosarului Revoluției. „Cine-a tras în noi, după 21-22?“ | Aktual24

Detalii din rechizitoriul Dosarului Revoluției. Timp de vreo 20...

Cristian Diaconescu și intrarea în cursa pentru Cotroceni INTERVIU | Gazeta de Stâlpeni

Cristian Diaconescu și intrarea în cursa pentru Cotroceni. Originar...