duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterLupta din culisele Cancelariei premierului. Cîţu stabileşte o nouă organigramă care fentează...

Lupta din culisele Cancelariei premierului. Cîţu stabileşte o nouă organigramă care fentează înţelegerea cu USR-PLUS

Printr-o decizie luată miercuri de şeful Executivului, se stabileşte o nouă organigramă a Cancelariei premierului, dar şi atribuţiile care revin în interiorul acesteia, informează Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, USR-PLUS şi-a adjudecat la negocierile din luna decembrie de la Vila Lac postul de şef al Cancelariei, dar premierul a dat mai multe atribuţii directorului său de cabinet decât şefului Cancelariei. O altă poziţie cheie din jurul premierului, intens disputată în interiorul PNL, este cea de Secretar General al Guvernului. Şeful Cancelariei este persoana cu care Florin Cîţu ar trebui să lucreze permanent şi în care să aibă încredere totală. Doar că în urma negocierilor de la Vila Lac, USR-PLUS a obţinut poziţia de şef al Cancelariei, iar PNL-ului i-a revenit Secretariatul General al Guvernului.

Drept urmare, premierul Florin Cîţu a luat două decizii prin care atribuţiile şefului Cancelariei sunt reduse. Într-una se prevede că directorul de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, coordonează Cancelaria. Iar cea de-a doua, luată miercuri de premier, în care atribuţiile care revin şefului Cancelariei sunt mai mici decât cele ale directorului de cabinet al premierului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE