marți, iunie 22, 2021
AcasăNewsletterLupta electorală de la Iaşi, arbitrată "din pix" de primarul Mihai Chirica

Lupta electorală de la Iaşi, arbitrată “din pix” de primarul Mihai Chirica

Un exemplu concret privind dubla măsură a primarului. Cererea pentru afişe de precampanie a USR-PLUS stă la Primărie în sertar, fără răspuns, de la 1 octombrie. Cea a PNL, depusă pe 22 octombrie, a primit aprobare în câteva zile, afişele candidaţilor de aici, încadrate de poza primarului, fiind deja la stradă.

Primăria Iaşi practică o dublă măsură în ceea ce priveşte rezolvarea doleanţelor partidelor în context electoral. Şefii USR-PLUS Iaşi au acuzat ieri municipalitatea că tergiversează aprobarea amplasării unor corturi şi bannere, cu toate că există solicitări înaintate încă din ziua de 1 octombrie. În schimb, Primăria, condusă de primarul Mihai Chirica (PNL), a rezolvat mult mai repede o solicitare similară a liberalilor: PNL a depus cererea pe 22 octombrie, iar patru zile mai târziu era emisă deja şi dispoziţia.

„Abuzul de putere este tot o formă de hoţie. Astfel cum se explică faptul că cererea USR-PLUS pentru amplasarea de bannere electorale stă în Primăria Iaşi din data de 1 octombrie, fără răspuns?”, a acuzat Monica Berescu, copreşedinte al filialei ieşene USR-PLUS. „Ştiu că se analizează cererea lor şi vor primi în curând un răspuns”, a comentat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, el îndeplinind şi un rol neoficial de consultant politic al primarului Chirica.

PNL, monopol pe publicitatea electorală stradală

Pe site-ul Primăriei Iaşi există o singură dispoziţie publicată prin care unui partid politic i se permite să afişeze pe domeniul public materiale electorale până pe 5 noiembrie. Este cazul PNL, care a ales o formă mascată de a-şi face propagandă prin intermediul unei „campanii de consultare şi informare a cetăţenilor cu privire la proiectele Iaşului”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

CELE MAI CITITE