PNL și PSD își dispută o sinecură la Antibiotice, fabrica plătește pagubele. 314.000 de lei despăgubiri pentru un post în CA

Data:

spot_img

Luptă pe ciolan între PSD și PNL la Antibiotice Iași. Concedierea abuzivă de către PNL a unui administrator pus de PSD la producătorul ieșean de medicamente Antibiotice SA este pe cale să păgubească bugetul fabricii cu peste 300.000 de lei.

Tevatura s-a produs din cauza schimbării PSD-PNL, din 2019, de la conducerea Ministerului Sănătății, instituția care deține pachetul majoritar de la Antibiotice, miniștrii ghidându-se după principiul „Pleacă ai voștri, vin ai noștri”. În cazul acesta, însă, modul în care liberalii au motivat concedierea pesedistului – niște postări pe Facebook și absențe închipuite de la ședințe – a fost sancționat de instanțele de judecată ca nejustificat și a scos societatea ca bună de plată.

Cotată la Bursă, cu raportări periodice care indică creșteri ale cifrelor de afaceri și extindere pe piața internațională, într-un domeniu extrem de competitiv cum este cel pharma, societatea Antibiotice SA este unul dintre simbolurile mediului de afaceri ieșean.

Un călcâi al lui Ahile pentru această firmă îl reprezintă, însă, utilizarea de către acționarul majoritar – Ministerul Sănătății – a posturilor din Consiliul de Administrație (CA) drept marfă politică – sinecuri acordate celor care fac parte din cercul de interese/partidul celui care deține postul de ministru.

Tentația este cu atât mai mare cu cât postul de administrator de la această societate este plătit regește. Aceasta în condițiile în care, în principiu, membrii CA trebuie doar să aprobe, în ședințe periodice, propunerile conducerii executive reprezentată de directorul general Ioan Nani.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Cine este Katalin Karikó și visul care a dus la crearea vaccinului anti COVID-19

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Paradă de motociclete inedită. Zeci de motocicliste în fuste au ambalat motoarele în Miercurea – Ciuc

Paradă de motociclete inedită. Zeci de femei au participat,...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...