Luptele vor continua în Gaza tot anul 2024, susține armata israeliană

Data:

spot_img

Luptele vor continua în Gaza „pe tot parcursul” anului 2024, se așteaptă armata israeliană, care a început să-și retragă unele trupe din acest teritoriu.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au redus deja numărul de soldați din Gaza și se pregătesc pentru o nouă fază a conflictului, a unor operațiuni mai bine definite, a declarat un purtător de cuvânt militar.

Brigăzile 551 și 14 – formate din rezerviști – se vor întoarce la familiile lor și la viața civilă în această săptămână, a precizat luni FDI într-o declarație, potrivit CNN.

Brigada 828, care pregătește comandanți de escadrilă, brigada 261, care pregătește ofițeri de armată, și brigada 460, care pregătește corpul blindat, se vor întoarce la antrenamentele programate, a precizat IDF.

Citește și: Turismul de dezastru. Excursii în localitățile inundate din Germania

Luptele vor continua în Gaza, rezerviștii rămân în dispozitiv

Într-un briefing de duminică, purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că pentru atingerea obiectivelor războiului „sunt necesare lupte prelungite”.

Întoarcerea rezerviștilor, a adăugat el, are ca scop asigurarea „planificării și pregătirii pentru continuarea luptelor în 2024… înțelegând că vom fi solicitați pentru sarcini și războaie suplimentare pe parcursul acestui an”.

Se așteaptă ca mișcarea să „ușureze în mod semnificativ poverile economice”, iar trupele „să își adune forțele pentru activitățile din anul următor, deoarece luptele vor persista, iar serviciile lor vor fi în continuare necesare”.

Citește și: Cutremur puternic în Japonia. Victime, case distruse și alertă de tsunami

Războiul va intra într-o fază mai restrânsă

Oficiali americani de rang înalt au declarat pentru CNN la începutul lunii decembrie că se așteaptă ca actuala fază a operațiunii terestre a Israelului care vizează extremitatea sudică a Fâșiei să dureze câteva săptămâni înainte de a trece, posibil până în ianuarie, la o strategie de mai mică intensitate, hiper-localizată, care vizează în mod restrâns anumiți militanți și lideri Hamas.

Administrația Biden a avertizat Israelul că nu poate reproduce tipul de tactici devastatoare pe care le-a folosit în nord și că trebuie să facă mai mult pentru a limita numărul victimelor civile.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...