Macron vrea oprirea completă a exporturilor de cărbune și petrol din Rusia către UE, după „crimele de război” de la Bucha – Ucraina

Data:

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este „dorința sa” să vadă „săptămâna aceasta” un blocaj total al exporturilor rusești de cărbune și petrol către Uniunea Europeană, în urma descoperirii a ceea ce el a descris drept „crime de război” în orașul ucrainean Bucha, relatează CNN.

Vorbind luni la postul francez de televiziune France Inter, Macron a declarat că există „semne foarte clare” că au fost comise crime de război în Bucha și, „este destul de clar că armata rusă” este responsabilă pentru acestea.

„Nu putem lăsa să treacă neobservat. Trebuie să avem sancțiuni care să disuadeze cu ceea ce s-a întâmplat acolo (la Bucha – n.r.), ceea ce se întâmplă la Mariupol”, a spus el.

Macron a precizat că va avea discuții cu partenerii săi europeni în această săptămână cu privire la noi sancțiuni.

„Cei care se află în spatele acestor crime trebuie să răspundă pentru ele”, a spus el. „Trebuie să trimitem un semnal foarte clar că este vorba de demnitatea noastră colectivă și de valorile noastre pe care le apărăm. Nu există pace fără dreptate”, a adăugat președintele francez, arată G4 MEDIA.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...