Mafia gunoaielor: cum funcționează rețeaua reciclatorilor falși de deșeuri 

Data:

spot_img

Garda de Mediu a descoperit firme care adună deșeuri fără să aibă autorizații de mediu sau colectează cantități peste cele permise prin autorizații, plimbând apoi până la reciclatori acte falsificate, care fac ca și în evidențele oficiale să apară un grad de reciclare mai mare decât cel real.

În Bihor a explodat numărul depozitelor de deşeuri importate din state UE fără ca materialele să fie reciclate, comisarii s-au concentrat anul trecut asupra firmelor care le aduc şi le depozitează ilegal aici, încălcând legislaţia de mediu. Anul acesta, controalele au prilejuit o nouă descoperire… 

În premieră, comisarii de mediu au sesizat Poliţia Economică despre comportamentul unor firme bănuite că umflă cantităţile de deşeuri colectate şi predate spre reciclare pentru a primi sume mai mari din sutele de milioane de euro pe care producătorii de ambalaje le plătesc anual pentru revalorificarea lor. Consecinţa fraudei? România reciclează cu hărnicie, dar… pe hârtie. 

Mai nou, Garda de Mediu a sesizat şi Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Economice (SICE) din cadrul Poliţiei Bihor constatând nu doar încălcări ale legislaţiei de mediu, ci şi infracţiuni de natură economică, pentru care pedepsele sunt mult mai severe. E vorba, de data asta, de firme care colectează şi vând cantităţi mai mari decât cele strânse efectiv.

Articolul complet în BIHOREANUL.

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related