sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterMagistrații Înaltei Curți au decis repetarea alegerilor pentru funcția de primar în...

Magistrații Înaltei Curți au decis repetarea alegerilor pentru funcția de primar în orașul Moldova Nouă

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 de la Moldova Nouă se vor repeta după ce Partidul Național Liberal a contestat la Biroul Electoral Central alegerea lui Adrian Torma pe funcția de primar, acesta fiind ales pentru un al doilea mandat.

Biroul Electoral Central a dat dreptate contestatarilor și a invocat o sentință definitivă a Tribunalului Caraș-Severin prin care Adrian Torma nu ar fi trebuit să apară pe buletinele de vot, dintr-un viciu de procedură privind depunerea dosarelor de candidatură.

Adrian Torma a contestat decizia BEC la Curtea de Apel Timișoara, secția de Contencios Administrativ și Fiscal, care a anulat decizia BEC și a validat mandatul de primar al lui Adrian Torma.

BEC a apelat sentința Curții de Apel Timișoara la Înalta Curte de Casație și Justiție, magistrații Curții Supreme casând sentința Curții de Apel. În consecință, decizia Biroului Electoral Central rămâne valabilă în parte și se vor repeta alegerile locale pentru funcția de primar la Moldova Nouă. Spunem în parte căci data noului scrutin nu va putea fi cea din decizie (11 octombrie 2020) cel mai probabil Parlamentul României urmând să aprobe data alegerilor locale.

La acest nou scrutin Adrian Torma nu va mai putea apărea pe buletinele de vot, singurii rămași în cursa de primar fiind Ion Chisăliță de la PNL și Eugen Băleanu de la Partidul Verde.

Soluția pe scurt transmisă de biroul de presă al ICCJ:

„Admite recursul formulat de pârâtul Biroul Electoral Central pentru Alegerea Autorităţilor Administraţiei Publice Locale din 2020 şi recursurile formulate de pârâţii Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia PNL Moldova Nouă şi intervenientul accesoriu Damian Cristian Iuliu formulate împotriva Sentinţei civile nr. 301 din 16 octombrie 2020 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge ca neîntemeiate acţiunile conexe formulate de reclamanta Organizaţia Judeţeană Caraş-Severin a Partidului Social Democrat şi reclamantul Torma Adrian-Constantin. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de Alianţa Electorală PSD-PRO România, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în favoarea Biroului Electoral Central de intervenientul Damian Cristian Iuliu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 ianuarie 2021”.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE