Magistrații, vameșii și politicienii, cei mai mari iubitori de diamante

Data:

spot_img

Presshub a analizat declarațiile de avere ale funcționarilor publici care au declarat că dețin „diamante”. Cele mai multe pietre prețioase sunt deținute de magistrați, vameși și politicieni.

Mihăiță Ursu, director în cadrul companiei Tarom, declara anul trecut că deține diamante în valoare de 30.000 de euro, pietre prețioase dobândite în perioada 2007-2015. Venitul pe anul 2022 al lui Ursu a fost de 184.000 de lei.

Citește și: Nicu Ștefănuță a fost ales Vicepreședinte al Parlamentului European

Ramona Codin este inspector vamal. A avut în 2022 un salariu de 9800 de lei ca vameș și a încasat alți 26.000 de lei de la o firmă unde este director comercial. A declarat că deține „bijuterii din aur cu diamante ceasuri” în valoare de 38.000 de lei.

Un alt vameș, Mihaela Roșu, din Galați, are ceas din aur cu diamante, cercei și inel cu diamante, toate în valoare de 6500 de euro. A avut în 2022 un salariu de 51.000 de lei și a deschis în 2023 zece conturi bancare în care a depozitat, în total, 500.000 de lei.

Mihail Udroiu este judecător la instanța supremă. A declarat în 2023 că deține bijuterii din aur cu diamante în valoare de 26.000 de euro. Magistratul mai deține, împreună cu soția, 7 terenuri în Oradea, o casă în Oradea și nouă apartamente în Oradea, București și Sibiu.

Averea consilierului liberal de Cluj

Molhem E. Mohammad-Bashar este consilier județean în Cluj din partea PNL. A declarat că deține diamante în valoare de 8000 de euro și că a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 140.000 de euro și 630.000 de lei.  

Sabina Elena Hîndorean este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. A declarat anul trecut că deține „bijuterii din aur alb si galben unele din ele cu diamante si ceasuri” în valoare de 17.000 de euro.

Citește și: Alexandru Stermin: prima dată am „ucis” ursul și apoi am ucis-o pe Diana

Cine deține cele mai valoroase diamante

Gabriela Grămadă este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. A declarat anul trecut că deține două inele și lanț aur cu diamante în valoare de 9.000 de euro.

Ion Epureanu este primar al comunei Racoș, Brașov. A declarat că deține un inel cu diamante în valoare de 14.000 de euro.

Janina Violeta Cojocaru este consilier superior la agentia de plati și Interventie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Mehedinti. Are diamante în valoare de 20.000 de euro. Bijuteriile și ceasurile acestuia însumează alți 21.000 de euro. Soțul ei este consilier local în Strehaia.

Directoarea lui Băluță de la S4

Florin Adrian Sava are funcţia de director la APIA. În 2023 a declarat că deține un set de bijuterii cu diamante în valoare de 9.000 de euro.

Violeta Loredana Boerescu este consilier în cadrul unei direcții a primăriei sectorul 4. A declarat anul trecut că deține „ceasuri și bijuterii aur și diamante” în valoare de 52.000 de euro.

Marina Daniela Alexe este judecător la Judecătoria Fetești. Anul trecut a declarat că deține bijuterii cu diamante în valoare de 20.000 de euro, la care se adaugă bijuterii de aur în valoare de 5.000 de euro.

Marius Ionuț Păduraru este șef de secție la spitalul de urgență Galați. A declarat anul trecut că deține bijuterii de aur și diamante în valoare de 11.500 de euro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...