Mai bine de un sfert dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt nu au pază sau sisteme de securitate

Data:

spot_img

Mai bine de un sfert dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt nu au pază sau sisteme de securitate. În anul școlar precedent au fost înregistrate 79 de infracțiuni în incinta sau în apropierea școlilor, a declarat marţi șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Ionuț Ilinca, într-o conferință de presă.

În cele mai multe cazuri de infracţiuni produse în unităţile de învăţământ sau în apropierea acestora a fost vorba de lovire sau alte violenţe şi de vătămare corporală din culpă în contextul unor conflicte spontane între cei implicaţi, a explicat Ilinca, potrivit Agerpres.

Totodată, şeful IPJ Olt a punctat că aproximativ 90% dintre infracţiunile menţionate au avut loc în incinta unităţilor de învăţământ.

Citește și: Extensii ale Moscovei în România. „Clubul de Gândire Gold” împinge propaganda și în teritoriu

Din totalul unităților de învățământ verificate, 25% nu dispun de sisteme de securitate

„În acest context, poliţiştii olteni, anterior debutului noului an şcolar, au desfăşurat acţiuni de verificare a modului de asigurare a unităţilor de învăţământ cu sisteme de securitate private. Aceste acţiuni au vizat întreaga reţea de învăţământ preuniversitar, în urma acestora fiind constatată o infracţiune şi aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.800 de lei. Din totalul unităţilor de învăţământ, aproximativ 75% dispun de sisteme de securitate, pază umană şi sisteme tehnice de alarmare împotriva efracţiei, în timp ce 25% nu dispun de asemenea sisteme”, a declarat şeful IPJ Olt.

Ionuţ Ilinca a menţionat că pentru fiecare şcoală a fost stabilit câte un poliţist responsabil, iar datele lui de contact vor fi afişate în loc vizibil în unitatea de învăţământ.

Citește și: Ce lipsește din cartea lui Ciucă?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...