sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterMai multe boli de piele din cauza stresului provocat de pandemie

Mai multe boli de piele din cauza stresului provocat de pandemie

Mai mulţi ieşeni s-au prezentat la dermatolog cu diverse afecţiuni provocate de stres: eczeme, dermatite, psoriazis, acnee. 

 Alţii s-au plâns de căderea părului. „Atunci când stresul este intens şi pe o perioadă lungă de timp, aşa cum s-a întâmplat acum, acesta determină modificări extrem de importante asupra organismului care se pot developa la nivelul pielii, a tegumentului”, arată prof. dr. Laura Gheucă Solovăstru.

Medicii specialişti dermatologi trag un semnal de alarmă! Într-un an de pandemie COVID şi de restricţii, numărul pacienţilor cu afecţiuni ale pielii a crescut foarte mult. Teoretic, acesta ar fi cu cel puţin de 20% mai mare decât în perioada dinaintea stării de urgenţă de anul trecut, dar, în realitate, spun specialiştii, numărul ar fi mult mai mare.

O consecinţă a pandemiei asupra populaţiei a fost fără îndoială stresul acumulat de fiecare dintre noi în această perioadă. Stresul, însă, nu afectează doar inima, sistemul nervos, sistemul circular, neurologic sau alte organele interne ci şi pielea.

„Atunci când stresul este intens şi pe o perioadă lungă de timp, aşa cum s-a întâmplat acum, acesta determină modificări extrem de importante asupra organismului care se pot developa la nivelul pielii, a tegumentului. Ele se datorează unui efect cumulativ al stresului la nivelul pielii. Pielea reacţionează prin leziuni şi dermatoze cum sunt eczemele, dermatitele irititative, dermatita seboreică, psoriazisul”, a declarat prof.univ.dr. Laura Gheucă Solovăstru, medic primar dermato-venerolog.

Aceasta a adăugat că, în această perioadă pandemică, s-au remarcat anumite afecţiuni dermatologice, unele mai greu de depistat. “Pacienţii noştri se confruntă cu căderea părului, apar modificări structurale la nivelul unghiilor, acneea la tineri este mai frecventă. Apare acneea tardivă, la vârste adulte. Mai greu se face legătura între stres şi dermatozele de tip inflamator”, a adăugat prof.univ.dr. Laura Gheucă Solovăstru.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE