Mai mulți elevi maghiari dau în judecată Ministerul Educației | Aktual24

Data:

spot_img

Mai mulți elevi maghiari dau în judecată Ministerul Educației. Aceștia nu au promovat examenul de Bacalaureat la proba de Limba și literatura română și au decis să acționeze în instanță Ministerul Educației, solicitând daune morale pentru discriminare.

Aceștia susțin că programa școlară, deși deja simplificată pentru elevii maghiari, este încă prea dificilă și inadecvată pentru a-i ajuta să învețe limba română în mod eficient, informează realitatea.

Elevii de etnie maghiară dau examen la mai multe materii decât elevii români, printre care și Limba română și Limba maternă. Deși reușesc să promoveze celelalte probe, aceștia pică frecvent la Limba română, ceea ce le compromite viitorul academic și le blochează accesul la facultate.

Președintele Consiliului Județean Harghita acuză Ministerul Educației

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, acuză Ministerul Educației că este principalul responsabil pentru această situație și cere simplificarea suplimentară a programei școlare pentru elevii maghiari. Deși programa pentru elevii maghiari a fost simplificată în ultimii 12 ani, oficialii locali consideră că această reformă nu a fost suficientă.

Citește și: Cine sunt clienții Nordis din Mamaia, cea mai mare schemă imobiliară piramidală

În prezent, elevii maghiari întâmpină dificultăți în a înțelege și comunica în limba română, chiar și după 12 ani de școală. Borboly Csaba susține că elevii învață doar să memoreze concepte și cuvinte, fără să fie capabili să poarte o conversație în limba română. De asemenea, mulți dintre acești copii provin din familii în care părinții nu vorbesc fluent limba română, agravând astfel problema.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/  Sanjiang)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related