Mai mulți lideri politici îi cer demisia lui Rafila după scandalul de la spitalul Sf. Pantelimon

Data:

spot_img

Mai mulți lideri politici îi cer demisia lui Rafila după scandalul de la spitalul Sf. Pantelimon. Acesta a menționat, într-o conferință de presă, că nu va demisiona. Totodată, medicii de la ATI au intrat în grevă în semn de protest.

„Eu nu am de ce să îmi asum personal această situaţie, pentru că acolo este vorba despre o infracţiune care presupune un omor premeditat şi într-o astfel de situaţie nu cred în niciun fel că este responsabilitatea mea sau a ministerului Sănătăţii pentru o astfel de acuză. Din punctul acesta de vedere nu am de ce să demisionez” este mesajul lui Alexandru Rafila rostit astăzi în conferința de presă, citat de Agerpres.

Ieri, Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat reținerea a doi medici sub acuzația de tentativă de omor calificat, și a unei asistente pentru mărturie mincinoasă. Mai mulți medici de la ATI și-au anunțat demisia, iar alții au intrat în grevă în semn de protest.

Citește și: Rafila cere demisia conducerii spitalului Sf. Pantelimon în timp ce patru medici și asistente sunt audiați de Serviciul Omoruri. În aprilie nu a descoperit vreo neregulă

Reacții importante au venit și de la liderii politici

„Cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon este o tragedie naţională care demonstrează eşecul total al ministrului Rafila în gestionarea sistemului de sănătate. Declaraţiile sale din aprilie, când a încercat să minimalizeze situaţia, sunt acum dovezi clare ale incompetenţei sale. Când Corpul de Control al ministerului nu găseşte nimic, ministrul asigură că totul e bine iar realitatea ne demonstrează că în acel spital au fost omorâţi oameni, înseamnă fie că ministrul şi realitatea sunt două lumi paralele, fie că a ştiut şi a tăcut. Cerem demiterea imediată a ministrului Rafila şi o anchetă amănunţită a întregului management al crizei de către Ministerul Sănătăţii.”, a declarat astăzi copreședinta REPER, Ramona Strugariu, într-un comunicat de presă.

„Încercarea de mușamalizare a acestui caz grav de către ministrul Rafila în aprilie 2024 a pus în pericol vieți și a subminat încrederea cetățenilor în sistemul medical. Acum, când adevărul tragic a ieșit la iveală, este clar că avem nevoie de o schimbare fundamentală la conducerea Ministerului Sănătății. Demiterea lui Rafila este primul pas necesar pentru a începe reconstrucția încrederii în sistemul medical românesc”, mai adaugă copreședintele partidului, Dragoș Pîslaru.

Reacții au mai venit și din partea partidului AUR:

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere demisia de urgenţă a ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila, pe fondul noilor informaţii cu privire la decesele de la Spitalul Sf. Pantelimon. Suntem revoltaţi de gravitatea situaţiei, una în care ministrul Rafila şi-a demonstrat incompetenţa şi lipsa totală de interes faţă de gestionarea corectă a sistemului de sănătate din România.” este redat în comunicatul de presă al Departamentului de Comunicare al partidului.

„AUR consideră că modul în care ministrul Rafila a gestionat această situație este inadmisibil. Pentru lipsa totală de interes pentru soluționarea acestui caz, pentru încercările de mușamalizare a unui caz de o gravitate extremă și pentru incapacitatea de a supraveghea și gestiona instituțiile din subordinea sa, AUR solicită demisia de urgență a ministrului sănătății” a menționat deputatul Sorin Muncaciu pe pagina de Facebook.

Marcel Ciolacu nu vede rostul unei demisii din partea lui Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu a anunțat la Constanța că nu vede rostul unei demisii din partea lui Alexandru Rafila, spunând că nu va lua decizii emoționale și compară cazul cu situația de la SNSPA: „Dacă aş fi un prim ministru care ar lua decizii emoţionale, presupun că aş fi schimbat-o şi pe doamna ministru Deca săptămâna trecută, când a fost scandalul de la SNSPA. Pe mine mă interesează să iau deciziile corect şi îndreptăţit, în funcţie de fapte”, a declarat premierul, aflat în Constanța, citat de Agerpres.

Citește și: Percheziții la domiciliile unor cadre medicale de la spitalul Pantelimon după un memoriu adresat Procurorului General

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inquam Photos)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related